Miben segíthetünk?

Adó beállítási lehetőségek Shopifyben

Módosítva: 2019-10-18 13:16:10

Tartalomjegyzék:


Általános információk

A Shopify online boltban lehetőséged van adóbeállítások megadására is. A későbbiekben fontos lehet ez a beállítás számodra abban az esetben, ha esetleg szeretnél ÁFA felülírást alkalmazni, vagy olyan termékeket, termékkategóriákat létrehozni, amelyekre más ÁFA tartalom vonatkozik.

Amennyiben itt 0%-os ÁFA-t állítasz be, lehetőséged lesz a Billingo alkalmazásban az ÁFA felülírására globálisan, tehát ha azt szeretnéd, hogy AM vagy AAM, EUK vagy további lehetőségekre tudd cserélni, az első lépést itt kell megtenned.


ÁFA beállítás

A menüpont eléréséhez kattints a Settings menüpontra, majd azon belül válaszd a Taxes almenüt.

Beállítható az ÁFA mértéke csak Magyarországra és külön a többi országra vonatkozóan is.

Ezen felül eldöntheted, hogy az árakat az adót beszámítva jeleníted meg (Show all prices with tax included), beszámítod e az adóba a postázási díjat (Charce tax on shipping rates). Emellett eldöntheted, hogy a digitális termékek esetén változtatod e az ÁFA mértékét (Change VAT on digital goods).

A hazai adóra vonatkozó beállítások módosításához kattints az “Edit” gombra.

A globális ÁFA mértékét a Country Tax mezőben tudod állítani. Ezt tetszés szerint tudod módosítani.
A mentés gomb az érték módosítását követően válik elérhetővé.

Ezen felül lehetőséged van arra, hogy az ÁFA-t felülírd bizonyos termékeknél, kategóriáknál. Ehhez az “Add a tax override” gombra kell kattintanod, és megadni azt a termékkategóriát ahol más mértékben szeretnéd az ÁFA-t alkalmazni.


ÁFA beállítás a szállítási költséghez

El kell döntened azt, hogy miként szeretnéd számítani a szállítási költséget.

Ha azt szeretnéd, hogy a Shopify rendszere a szállítási költségre is számítson ÁFA-t akkor a “Charge tax on shipping rates” opciót kell bejelölnöd az adatlapon.
Ebben az esetben tehát a futárszolgálat díja például 990 Ft + ÁFA lesz.

Amennyiben nem szeretnél ÁFA-t számolni a szállításra, hagyd üresen a “Charge tax on shipping rates” opciót. Így a futárszolgálat díja 990 Ft lesz csak és nem számol ÁFA-t a rendszer a korábbi példánál maradva.

Fontos, hogy a mentés gombra nyomj rá ha kipipáltad az opciót, mert nincs automatikus mentés a felületen.


Az adó beállításokat követően már telepítheted a Billingo alkalmazást. Az ehhez készült beállítási segédletünket ide kattintva találod: Billingo alkalmazás telepítése és beállítása Shopify webáruházban