Miben segíthetünk?

Billingo fiók összekötése az autokataval

Módosítva: 2020-04-01 06:50:04

Tartalomjegyzék:


Általános információk

Ahhoz, hogy az adataid megfelelően kerüljenek megjelenítésre, szükség van az együttműködésedre is.
Az autokata úgy tud segíteni neked, ha az alapbeállításoknál törekszel arra, hogy a saját adózási formádnak megfelelően állítsd be a fiókod. Minden esetben ügyelj a pontos kitöltésre, így számodra is nagy segítséget nyújthat majd az autokata.


Regisztráció az autokatanál

A regisztráció elkezdéséhez kattints az alábbi linkre:
https://riport.co.hu/kata/registration

Első lépésként számlázó programot kell választanod. Válaszd ki a Billingot, olvasd el és fogadd el az adatvédelmi nyilatkozatot és az általános szerződési feltételeket és kattints a tovább gombra.

A belépési adataidnál add meg a neved, e-mail címed és egy erős jelszót, hogy a fiókod megfelelően védve legyen, majd menj tovább a kártyaadatokra.

Következő lépésként meg kell adnod a bankkártyád adatait. Fontos, hogy 14 nap ingyenes próbaidőszakot biztosít neked az autokata rendszere, tehát a megjelölt előfizetési összeg nem kerül levonásra a kártyádról a regisztrációt követően egyből. A próbaidőszak alatt kipróbálhatod a rendszer funkcióit, majd ha esetleg úgy döntesz, hogy nem szeretnéd tovább használni a felületet, akkor a Beállítások menü Előfizetés almenüpontjában az “Előfizetés lemondása” gombra kattintva jelezheted, hogy nem szeretnéd folytatni a próbaidőszakot. Tehát ebben az esetben a szolgáltatás összege sem kerül levonásra a kártyádról.

Lehetőséged van kuponkód megadására is a regisztráció során, így ha rendelkezel ilyen kedvezménnyel, itt tudod érvényesíteni.

Amint elkészültél a kitöltéssel kattints a “Regisztráció” gombra és már kész is a fiókod.

A sikeres regisztrációról visszajelzést ad a felület, majd innen tudsz eljutni a profilodra, ahol meg kell adnod az alapadataid.


Billingo fiók összekötése az autokata profiloddal

A regisztrációt követően a rendszer alapból a Beállítások menüpont Számlázó program almenüjébe irányít.

Itt kell megadnod azokat az API kulcsokat, amelyeknek segítségével a Billingo és autokata fiókokat megfelelően összepárosítja a rendszer.

Az API kapcsolaton keresztül kommunikál egymással a két program a háttérben, így téve könnyebbé számodra az adatok követését.

Menj a Billingo fiókod API menüpontjára, majd készíts egy kulcsot az “Új kulcs kérése” gombra kattintva.

A nyilvános kulcsot már a listában látni fogod, a privát kulcs eléréséhez viszont a pajzs ikonra kell kattintanod, innen tudod kimásolni azt.

Javasoljuk, hogy nevezd el a kulcsokat, a “Művelet” gomb “Szerkesztés” opciójára kattintva, így a későbbiekben is be tudod azonosítani a létrehozott kulcsokat.

A menüpontot közvetlenül ide kattintva éred el:
https://app.billingo.hu/api

Amint kimásoltad a nyilvános és a privát kulcsot, menj vissza az autokata Beállítások menüpontjának Számlázó program almenüjébe és illeszd be ezeket a megfelelő helyekre, majd kattints a “Mentés“ gombra.

Ezzel el is készültél a Billingo és az autokata összekötésével, viszont az alapbeállításokat még el kell végezned a fiókodon. Ehhez válaszd a Dashboard menüpontot.


Fiókbeállítások

Visszatérve a kezdő képernyőre a fiók beállítási felület fogad. Az adatok beállítása maximum 10 percet vesz igénybe, viszont fontos ahhoz, hogy a megfelelő adatokat lásd az autokata felületén.

Először is meg kell adnod, hogy mikor jelentkeztél be a KATA adózás alá.

Amint ezzel elkészültél add meg, hogy milyen típusú Katás adózó vagy.

Következő lépéskén meg kell adnod, hogy alanyi adómentességet választottál e, és ha igen, akkor ezt egész évben változatlanul tartani fogod?

A következő kérdés a partnereid elhelyezkedésére irányul.

Amennyiben korábban szüneteltetted egyéni vállalkozásod, azt ebben a pontban kell megjelölnöd.

Ezt követően add meg a vállalkozásod nevét és az adószámát.

A vállalkozásod további adatainál a nyilvántartási számot és a várost kell megadnod.

Következő lépésben meg kell adnod, hogy az Iparűzési adót bejelentését megtetted e már, és ha igen, milyen típusú IPA-ba tartozol?

Következő pontban a kamarai bejelentésre vonatkozó kérdésre kell válaszolnod.

Utolsó lépésként pedig azt kell jelölnöd, hogy van e jelenleg adótartozásod.

Amint elkészültél a kitöltéssel, kattints a “Kész” gombra.

Ezzel a fiókod véglegesítésre került. Kattints a “Rendben” gombra majd térj vissza nyitófelületre.


Kezelőfelület

Dashboard

Alapesetben így jelenik meg számodra a kezelőfelület.

A Dashboardon jelzi majd számodra a rendszer, hogy ha további teendőd van, vagy bármi olyan feladatod amelyet meg kell oldanod a számláiddal kapcsolatosan

A számlák ellenőrzése óránként történik, így ha kiállítasz egy számlát és megfelelően összekapcsoltad a Billingo fiókoddal a rendszert akkor hamarosan az a keret adataidnál megjelenik a kiállított számla, emellett az ügyfél és a számla is bekerül a megjelenített menüpontokba.

Ügyfelek

A betöltött adatok alapján az ügyfelek általános adatai megjelennek az Ügyfelek menüpont alatt.

Számlák

A betöltött számlák esetén a számodra fontos adatok kerülnek megjelenítésre. Folyamatosan frissülnek az adatok.

Bevételi nyilvántartás

A bevételi nyilvántartásban az adott időszak összesített adatait láthatod, ezeket letöltheted, kereshetsz benne és nyomtathatod is.

Adózás

Az adózádi adatok abban lesznek segítségedre, hogy megmutatják mikor kell befizetned a szükséges díjakat.

Tudáscentrum

Amennyiben nem találtál alapos választ a kérdéseidre, vagy esetlegesen további információkra lenne szükséged úgy az autokata tudáscentrum felülete tud neked további segítséget nyújtani.

Kata szünetek

Előfordulhat, hogy szüneteltetni szeretnéd a vállalkozásod. Ebben az esetben a Beállítások menüpont Kata szünetek almenüjében lesz erre lehetőséged.


További kérdés esetén keresd kollégáinkat bizalommal.