Miben segíthetünk?

Lista és keresés

Módosítva: 2020-03-26 10:28:03

Ha rögzítettük a kiadásainkat, akkor a lista az alábbiak szerint fog megjelenni.

TÍPUS: Minden egyes sor elején a számla, rögzítéskor megadott típusát jelöljük, a típusokat egységesen megjelölő ikonok, illetve színek segítségével.

STÁTUSZ: A listázás második szempontja a státusz, vagy a fizetés állapota.

A számla felvitele után alap esetben a státuszt jelző (pénztárca) ikon piros megjelöléssel látható, mely a kifizetés hiányát jelzi. A rögzített díj kiegyenlítését követően könnyen átállíthatjuk a jelző állapotot. Az ikonra kattintást követően felugró ablakban megadhatjuk a teljesítés/befizetés dátumát. Ha a befizetés gombra kattintottunk, a lista nézetben a státuszt jelző ikon zöld megjelölésre vált, mutatva számunkra a kifizetést. A befizetés visszavonására is lehetőség van, melyet a státuszt jelző ikonra kattintva felugró ablakban tehetünk meg.

FIZETÉS NAPJA: Ha a státusz ikonra kattintva megadtuk a teljesítés dátumát, akkor ezt a fizetés napja oszlopban láthatjuk. ha még nem adtuk meg a teljesítés dátumát akkor a „Nincs fizetve” lehetőséget látjuk.

HATÁRIDŐ: Ez az oszlop jelöli számlánként a határidő pontos dátumát, illetve a terminus alatt, kisebb karakterekben megjelenik a keltezés pontos dátuma is.

A lista alapértelmezett helyzete alapján a leghamarabbi fizetési határidejű számla szerepel az oszlop tetején. A fenti, „HATÁRIDŐ” feliratra kattintva ezt a sorrendet megfordíthatjuk, így a legkésőbbi határidőt jelző számla kerül a lista tetejére, a legkorábbi pedig a lista legvégére. Ismételt kattintással pedig újra az alapértelmezett, határidő szerint egyre távolabbi időpontokat mutató sorrendbe helyezett listát láthatjuk.

PARTNER: A határidők mellett találjuk a számla kiállítóit, vagyis a partnerek listáját.

Ez a felirat minden esetben megegyezik az általa jelölt számlán szereplő kiállítóval. A lista alapértelmezett helyzete alapján a leghamarabbi fizetési határidejű számla szerepel az oszlop tetején. Ha az oszlop tetején a „PARTNER” feliratra kattintunk, a számlák abc sorrendben jelennek meg „a” betűvel kezdődően. Ismételt kattintás esetén megfordíthatjuk a betűrendi sorrendet, vagyis a „z”, illetve „zs” betűs címzettek kerülnek az oszlop tetejére. Az alapértelmezett, vagyis határidő szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a harmadik oszlop tetején található „HATÁRIDŐ” feliratra kell kattintanunk.

SORSZÁM: A partner megnevezés mellett láthatjuk az általunk rögzített számlák sorszámát.

VÉGÖSSZEG: Itt találjuk az adott számlára írt végösszeget.

Ha szeretnénk végösszeg alapján felállítani a listázás sorrendjét, egyszerűen a „VÉGÖSSZEG” feliratra kell kattintanunk. Ekkor a lista elején a legkisebb végösszegű számla jelenik meg, míg utolsóként a legnagyobb végösszeget találjuk. Ismételt kattintás esetén a lista megfordul, vagyis legelöl találjuk a legnagyobb, a lista végén pedig a legkisebb értéket. Az alapértelmezett, vagyis határidő szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a harmadik oszlop tetején található „HATÁRIDŐ” feliratra kell kattintanunk.

MŰVELET: A művelet felirat oszlopában található ikonok, illetve opciók segítségével végezheted el a számodra szükséges, alább megnevezett mechanizmusokat.

Vagyis, a három pontot ábrázoló ikonra kattintáskor megjelenő legördülő sávok alapján: szerkesztheted, másolhatod vagy törölheted az általad felvitt számlát és/vagy a számlához tartozó jellemzőket, adatokat.


KERESÉS

A képen látható szűrő - nagyító - ikonra kattintva egy kereső mező segítségével kereshetsz a megrendelők között. Szűrés esetén az alapnézetet a ’Szűrő törlése’ feliratú ikonnal állíthatod vissza.

SZŰRÉS

A Lista fölött - színekkel jelzett – fülek segítségével pedig finomíthatod a szűrést a számlák típusa szerint (fenntartás, eszköz, árukészlet, fejlesztés, reklám..).