Digitális aláírás tanúsítvány érvényesítése

2020.03.10. 14:02

Előfordulhat, hogy az aktuális Adobe Reader verzió nem tudja megfelelően ellenőrizni a digitális aláírást a kiállított e-számlán.

Az Európai Unió bizalmi listái (EUTL) olyan nyilvános listák, amelyek 200-nál több aktív és korábbi bizalmi szolgáltatót (TSP-t) tartalmaznak, akik akkreditációjuknak megfelelően az eIDAS elektronikus aláírásról szóló rendelet előírásainak a leginkább megfelelnek

A Billingo a Netlock bizalmi szolgáltató segítségével hitelesíti a számlákat.

A bizalmi szolgáltatók listája az adott országokra vonatkozóan az alábbi linken tekinthetők meg:
https://helpx.adobe.com/hu/document-cloud/kb/european-union-trust-lists.html

Ezáltal, a kiállított számláid megfelelően aláírásra kerülnek. Ettől függetlenül előfordulhat olyan eset, hogy az Adobe Reader nem megfelelően jeleníti meg ezt számodra.

Az alábbi lépéseket hajtsd végre a tanúsítvány érvényesítéséhez.

Első lépésként nyisd meg a számlát a programmal. Felugrik egy ablak, ahol a megbízható tanúsítvány frissítését kéri a rendszer, itt kattints az “OK” gombra:

A tanúsítvány frissítése megtörténik, ezt jelzi a rendszer, majd itt is kattints az “OK” gombra:

Az Adobe Reader menüsorából válaszd ki a szerkesztés/beállítások menüpontot, azon belül pedig a megbízhatóságkezelő almenüt. (Angolul Trust Manager). Itt ellenőrizd, hogy az Automatikus European Union Trusted Lists (EUTL) frissítések be vannak e kapcsolva? Abban az esetben, ha itt nem látsz pipát a jelölőnégyzetben, kattints rá, hogy megjelenjen, majd mentsd el az “OK” gombra kattintva.

Az ablak bezárását követően a baloldali menüsorból válaszd ki a toll ikonos aláírások menüpontot. Itt kattints az aláírásrészletek alatt a tanúsítvány részletei menüpontra. Válaszd ki a megbízhatóság lapfület, majd kattints a “Hozzáadás a megbízható tanúsítványokhoz…” gombra. A felugró ablakban kattints az “OK” gombra, majd ismételtem az “OK” gombra, hogy az adott ablak bezárásra kerüljön.

Ennél a pontnál előfordulhat, hogy a számítógép újraindítását kéri a program a beállítások érvényesítéséhez. Amennyiben így történik, tedd ezt meg és az újraindítást követően nyisd meg ismét a számlát.

Amint az alábbi képernyőmentésen is látható, innentől már érvényesnek fogja jelezni az aláírást az Adobe Reader. Ezt a beállítást csak egyszer kell megtenned, innentől már megfelelően fog megjelenni az aláírás az összes számlánál.


Tanúsítvány és aláírás érvényessége

A Billingo által kiállított és aláírt E-számlák hitelességéről a NETLOCK bizalmi szolgáltató gondoskodik.

A kiállított számlákon az aláírás a tanúsítványon is megtekinthető:

Ez esetben a cégadatok alatt látható érvényesség kezdete és vége dátum nem azt jelenti, hogy a vége dátummal érvényét veszti az aláírás. Csupán ebben az időpontban fogjuk hosszabbítani majd a tanúsítvány érvényességét.

A hosszabbítás a korábban kiállított számlákra és aláírások érvényességére nem lesz kihatással.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére