Hogyan tudom az e-számlán az időbélyeget és a digitális aláírást ellenőrizni?

2021.09.16. 05:02

Digitális aláírás: Az elektronikus aláírással szembeni alapvető követelmény, hogy hitelesen azonosítsa a dokumentum aláíróját. A használt technikai megoldásoknak biztosítaniuk kell, hogy az aláírás tényét, annak megtörténtét utólag senki ne kérdőjelezhesse meg, ne vonhassa kétségbe, továbbá azt is, hogy az adott aláírás egyértelműen az aláíró személyéhez kapcsolódjon.

Időbélyeg: Az időbélyeg egyszerűen egy digitális dátumbélyegző. Az időbélyeget a digitális dokumentumok aláírásával együtt használjuk, ezzel igazoljuk, hogy abban az időpontban a dokumentum már létezett.Az időbélyeg egy szolgáltató által szolgáltatott pontos időpontot tartalmaz (év, hó, nap, óra, perc, másodperc, stb.). Az időpont hitelessége miatt az időbélyegeket egy hiteles időbélyeg szolgáltatótól kell megvásárolni és egy algoritmussal a dokumentumhoz rendelni, ez a formátum a minősített időbélyeg.

Ha egy dokumentumon elektronikus aláírás és időbélyeg egyaránt szerepel, akkor nemcsak az bizonyítható, hogy a dokumentumot ki írta alá, hanem az is, hogy a dokumentumot az időbélyegben szereplő időpontban írták alá, és azóta nem változhatott meg.

A Billingóban ezzel kapcsolatban nincs semmilyen teendőd, a digitális aláírás és az időbélyeg automatikusan rákerül az eszámlákra.

Az adatokat pdf olvasóban ellenőrizheted:


Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére