Így működik a Számlázóköltöztető

2023.01.25. 13:28

A szofverből szoftverbe való költözés bevett gyakorlat, a gyors, automatikus adatátadás előnyeit pedig már a Billingóban is élvezheted.

A Számlázóköltöztető egy egyszerűen használható eszköz, amivel néhány gombnyomással, biztonságosan importálhatod a más számlázó rendszerekkel kiállított számlákat és adatokat a Billingóba.

A Számlázóköltöztető használatához Billingo regisztrációra van szükséged. Ha nincs még Billingo fiókod, itt regisztrálhatsz »

Költöztethető számlázó programok

Ha eldöntötted, hogy Billingóra váltanál, a Számlázóköltöztetővel egyre több számlázó programból áthozhatod a számlákat. A listát folyamatosan bővítjük.

A funkciót a Billingo fiókod Beállítások/Bizonylatbeállítások/Számlázóköltöztető menüjéből éred el.

Fontos! A Naturasoft számlázórendszerben kiállított számlákat a számlák sorszámozása miatt rendszerünk egyelőre nem kezeli. A számlákat tárolni tudjuk, azonban a költöztetés véglegesítése nem tud megtörténni, így ezen számláid nincs lehetőséged kezelni. A későbbiekben ennek megoldása várható.

Költöztetési beállítások

A költöztetés a legtöbb esetben biztonságos API kapcsolaton keresztül valósul meg. Ezt a költöztetési beállításokban adhatod meg. Az API kulcsot a régi számlázó programodban generálhatod le.

A beállítások során szabadon megadhatod, hogy mikortól kiállított számlákat szeretnél átköltöztetni a Billingóba. Több számlatömb esetén pedig az egyes előtagokat is kiválaszthatod. Ezzel a megoldással akár több számlatömböt egyszerre is át tudsz költöztetni. A Billingóban ezek ugyanúgy külön számlatömbként jelennek majd meg, és mindegyikben ott folytathatod a számlázás is, ahol korábban abbahagytad.

Fontos! Amennyiben a régi számlázód is megmarad, ügyelj arra, hogy azonos előtaggal és sorszámmal nem készülhet több számla. Ebben az esetben inkább a Billingóban hozz létre egy új számlatömböt.

Költözés folyamata

A költöztetést a Költöztetés indítása gombbal tudod elkezdeni. A költöztetés során a rendszer folyamatosan szinkronizálja át az adatokat. Az adatok és számlák csak a költöztetés véglegesítését követően kerülnek be a Számlalistába.

Számlaképek költöztetése

A legtöbb esetben a számlákkal együtt a számlaképek is automatikusan átkerülnek a Billingóba. Abban az esetben, ha ez valamilyen technikai ok miatt nem lehetséges, egy ún. számlakép másolatot jelenítünk meg, amelyen ellenőrizni tudod a számla tartalmát.

Javasoljuk, hogy az eredeti számlaképet exportáld a korábbi számlázó programból, és azt az adott számlához rendelve vagy tömeges feltöltéssel importáld a Billingóba. A számlaszám és fájlnév egyezése esetén a Billingo automatikusan összepárosítja a számlákat és a számlaképeket.

Fontos! Az adóhatósági ellenőrzés során a valós számlakép bemutatását kérheti az adóhatóság, ezért amennyiben nem sikerült azokat automatikusan szinkronizálni, mindenképpen töltsd fel a rendszerbe, és mentsd is el a számítógépedre.

Költöztetés törlése

A költöztetés véglegesítése előtt lehetőséged van törölni a költöztetést. Ebben az esetben az adatok végérvényesen törlődnek, egyetlen számla, partner- és termékadat sem kerül át a Billingóba.

Fontos! A költöztetési folyamat közben vagy a véglegesítést követően a költöztetést nem lehet törölni vagy visszavonni. Erre csak a véglegesítés előtt van lehetőség.

A költöztetés véglegesítése

A folyamat befejezéséhez véglegesítened kell a költöztetést. Ezt követően az adatok átkerülnek a Számlalistába is. A véglegesítést követen a költöztetés nem törölhető.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére