Billingo Ads kampány létrehozása

2022.02.01. 12:24

A Marketing/Billingo Ads menüpontban az Új Kampány gombra kattintva hozhatsz létre hirdetést.

KAMPÁNY RÉSZLETEI  

Név - Itt nevezheted el kampányodat, amely csak számodra lesz látható, ez alapján tudsz majd keresni. Az elnevezés maximum 20 karakter lehet.

Megjelenítés - A kampányod ezeknél a bizonylattömböknél fog megjelenni. Bepipálhatod, hogy Minden bizonylatömbnél futtatod a kampányt, de ha különböző tevékenységeid esetén más és más számlatömböt használsz (pl. webshop és marketing tevékenység), akkor meghatározhatod, hogy melyik tömb számlaletöltő oldalán jelenjen meg az adott promóció.

Kampányidőszak - A naptár ikonok segítségével kiválaszthatod, hogy kampányod mettől, meddig fusson. Amennyiben a  Folyamatos opciót jelölöd meg, kampányod nem meghatározott időszakban, hanem folyamatosan fog futni.

FONTOS: Ha fut egy folyamatos kampányod és egy új hirdetést szeretnél létrehozni, amely érinti ugyanezt az időszakot, nem fogod tudni közzétenni a kampányt, mert egyszerre csak egy kampány lehet éles.

Amennyiben folyamatos kampányt készítesz, de erre az időszakra már állítottál be korábban - akár két napra - egy hirdetést, akkor folyamatos kampányod szüneteltetésre kerül. Ezt később manuálisan tudod újraindítani.

Kampány megjelenítése tömeges és automatizált műveletekkel kiállított bizonylatok esetén - Ezt akkor kapcsold be, amennyiben kampányaidat Tömeges bizonylat generálás és  API kapcsolaton keresztüli bizonylat generálás során is szeretnéd futtatni.


KAMPÁNY TARTALMA

Bizonylat letöltő oldal - A kampány a bizonylat letöltő oldalon fog futni. Amennyiben a Nagy kép opciót választod, kampányod az alábbi elrendezésben fog megjelenni:

Az Originalra kattintva megjelenik a Hirdetés kinézete mező - Itt kiválaszthatod, hogy milyen elrendezésben jelenjen meg hirdetésedben a cím, a szöveg, a kép és a gomb.

Link - A Linkhez azt a linket kell beírnod, ahová szeretnéd, hogy a hirdetés gombja (pl. Érdekel az akció, Megnézem, Tovább stb. ) továbbvigye a felhasználót. Pl. átirányíthatod vevőidet egy webshopra vagy konkrét termékre stb.

Gomb szövege - Itt azt a szöveget kell megadnod max. 20 karakterben, amit szeretnél, hogy a gombon megjelenjen (pl. Tovább az ajánlatra, Megnézem stb.) 

Gomb színe - Megadhatod a Gomb színét is: narancssárga, türkiz, zöld, kék és fehér színek közül választhatsz aszerint, hogy melyik illik legjobban az arculatodhoz.

Betű stílusa - Hirdetésedben különböző betűtípusokat használhatsz: 

  • letisztult

  • klasszikus

  • modern

  • robosztus

  • kézzel írt

Hirdetés címe - Max. 40 karakterben megadhatod hirdetésed címét (pl.: Hétvégi X akció).

Hirdetés leírása - Ide írhatod be azt a szöveget max. 80 karakterben, amely a promóció leírásában szerepel.

Hirdetés részletei - Az itt - opcionálisan - megadott részletes leírást közvetlenül jelenítjük meg a felületen vagy Nagy kép esetén a részletek gombra kattintva láthatsz.

BORÍTÓKÉP A BIZONYLATTÖMBHÖZ

Ez a borítókép jelenik meg a bizonylat dokumentum letöltő oldalon. Választhatsz a galériánkból, de feltölthetsz a saját arculatodat tükröző borítót is.

Jelenlegi borítóképed - Itt láthatod a kampányban automatikusan szereplő, cégadatok felett látható borítóképet, amennyiben Nagy kép elrendezést választottál. Original esetén ez lesz a teljes oldal borítóképe. Ha szeretnéd módosítani az aktuális borítót, kattints a Borító módosítása gombra, majd válaszd ki a kampányodhoz leginkább illő képet.

Saját borítókép feltöltése esetén a kép mérete: 1500 x 600 px. Mindig figyelj arra, hogy a képen zölddel látható rész fog minden eszközön szépen megjelenni, itt tüntesd fel a szövegedet és a grafikai elemeket.

KAMPÁNYKÉP

Itt tudod megtekinteni, valamint feltölteni a hirdetésben szereplő képet. 

FONTOS: A feltöltött kép formátuma .png, .jpg, .tif és .gif lehet. További kritérium, hogy a kép méretének minimum 1000 x 1000 pixelnek, max. 15 MB-nak kell lennie. Egyes hirdetés típusoknál a hirdetés színét automatán állapítjuk meg a feltöltött kép alapján.

Az alábbi kép mérete 1000 px x 1000 px, a zölddel jelölt sávban érdemes elhelyezni olyan tartalmakat, amelyeknél szeretnéd, hogy minden eszközön a látható fókuszban maradjanak. A különböző képernyő méretek és felbontások miatt egységes képméret meghatározása nem lehetséges.

Új képet a Kép feltöltése gombra kattintva adhatsz hozzá kampányodhoz.

Ezután vagy kattints a Közzététel gombra. Ekkor a megadott adatok alapján Billingód elkészíti kamányodat. A Közzététel mellett választhatod az Előnézet és a Mentés piszkozatként funkciót is, ha még nem véglegesítenéd a hirdetést.

Előnézet esetén Billingód új ablakban nyitja meg elkészített kampányodat. 

Jó, ha tudod: Egy számlatömbre vonatkozóan egy kampány futhat egy időben. Ahhoz, hogy többféle ajánlatot is megjeleníts, több kampányt kell létrehoznod. A kampányaidat tudod másolni is.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére