Korábban létrehozott profilok megosztása egy fiókkal -

2021.10.21. 08:33

Még a Multiprofil funkció kialakítása előtt regisztráltad cégeid/vállalkozásaid a Billingóba, de nem szeretnéd véglegesen összevonni a profiljaid?
Vagy csak egy másik vállalkozáshoz szeretnének neked hozzáférést biztosítani, hogy egy profilon belül kezelhesd?
Semmi gond, a Multiprofil funkció segítségével természetesen erre is biztosítunk neked lehetőséget.

Új profilokat bármikor hozhatsz létre a korábban leírtak szerint. Ez a folyamat nem különbözik a korábbi regisztrációk esetén sem.

Abban az esetben viszont, ha már meglévő profilokat szeretnél megosztani, úgy első körben minden profilodnál meg kell hívnod munkatársként adminisztrátori jogosultsággal azt a fiókot, amelyet a későbbiekben elsődlegesként szeretnél majd használni.

Fontos, hogy ez a megosztási opció abban különbözik az összevonástól, hogy itt nem kerül a profil teljesen átmozgatásra a másik fiókba. Csak engedélyt adunk egy másik fiók általi profil használatra.

Ne aggódj, ezt a folyamatot csak egyszer kell végig csinálnod, innentől kezdve a váltás a felhasználói fiókodból lesz lehetséges, és nagyon egyszerű dolgod lesz.

Fontos, hogy miután kiválasztottad, hogy melyik fiókod szeretnéd elsődlegesként használni, a további fiókokból az elsődleges fiókod kell adminisztrátori jogosultsággal ellátott munkatársként meghívnod!

Tehát például, ha neked van egy céged, aminek a neve Első Saját Cégem Kft. és van mellette három különböző kisvállalkozásod, mondjuk Első Kisvállalkozásom Kft., Második Kisvállalkozásom Kft., Harmadik Kisvállalkozásom Kft., akkor minden kisvállalkozás profiljába be kell lépnek, majd adminisztrátorként meg kell hívnom az Első Saját Nagy Cégem Kft.-t. Így a fő profilod az Első Saját Nagy Cégem Kft. lesz ahonnan az összes profilod eléred!

Ezen felül az is fontos, hogy minden alprofil esetén rendelkezned kell külön külön érvényes előfizetési csomaggal, abban az esetben, ha az alprofiloknál nem elegendő számodra a Starter előfizetési csomag.

A már létező fiókkal rendelkező munkatársak, vagy a fő profil meghívásához menj a Beállítások menüpont Munkatársak almenüjébe. Itt válaszd ki az “Új munkatárs meghívása” gombot:

A jobbról megjelenő adatpanelen add meg a munkatársad létező e-mail címét, vagy az elsődlegesnek választott profilod címét, majd válaszd ki a jogosultsági szintet. Itt lehet adminisztrátor és munkatárs jogosultságot is adni. A munkatárs jogosultság egy korlátozottabb hozzáférést biztosít a fiókhoz, amelyből a meghívást kezdeményezed. A “Meghívás” gombra kattintva egy e-mailt küldünk a megadott e-mail címre:

A hozzáférés elfogadásához a meghívottnak az e-mailben található “Meghívás elfogadása” gombra kell kattintania:

Amennyiben több profilt szeretnél összevonni egy fiókra, a meghívó kiküldését követően az megosztott fiókodból jelentkezz ki és jelentkezz be az elsődleges fiókodba, így az adott böngésző ablakban a meghívást közvetlenül az elsődleges fiókoddal tudod majd elfogadni.

A meghívó kezelési felületen az adott e-mail címmel el kell fogadnod a hozzáférést. Az “Elfogadom” gombra kattintva az összekapcsolás megtörténik.


Amennyiben további kérdésed adódik a Multiprofillal kapcsolatosan, keresd kollégáinkat bizalommal.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére