Átállás V3 API verzióra WooCommerceben

2021.11.18. 07:16

Mit jelent a váltás és miért szükséges?

Amennyiben WooCommerce plugint használtál az elmúlt időszakban Billingo összekötéssel, úgy a korábbi V2-es API verzión keresztül volt összeköttetésben a rendszered. A saját fejlesztésű WooCommerce Billingo pluginünk 2.0.0-ás frissítését követően viszont már a szupermodern V3-as API kapcsolattal tudod összekötni a két rendszert.

Ez azért nagyon fontos, és szükséges, mert a V3-as API megjelenésével egy sokkal minőségibb, profibb és még több lehetőséggel ellátott kapcsolatot sikerült kialakítanunk, amelynek segítségével magasabb színvonalú plugint tudunk készíteni neked!


Mi történik akkor ha nem frissítek?

Dönthetsz úgy természetesen, hogy nem telepíted a 2.0.0-s plugin verzió feletti frissítéseket, viszont ebben az esetben a legfrissebb verzió alatti pluginekkel kapcsolatos bejelentéseket nem tudjuk hibakezelni.

Fontos, hogy mindig az aktuális plugin verziót használd ahhoz, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani neked.

Abban az esetben, ha nem frissítesz a legújabb verzióra, nem tudjuk garantálni azt sem, hogy az aktuális jogszabály változásoknak megfelelő beállításokat tudod e használni a továbbiakban. A NAV 3.0 átállás esetén például az ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímek megadása csak az új verziókkal lesz elérhető a beállítási felületeken.


Mit kell tennem ahhoz, hogy átálljak a V3-as API verzióra?

Nem lesz nehéz dolgod, hiszen arra törekedtünk, hogy ez az átállás a lehető legegyszerűbben sikerüljön minden felhasználónknak.

A segédlet minden lépésével megmutatjuk, hogy miként tudod elvégezni a váltást.

Először is, a WordPress adminisztrációs felületeden válaszd ki a Bővítmények menüpontot és ellenőrizd, hogy milyen plugin verziót használsz. Amennyiben azt látod, hogy az 1.9.9.-es vagy annál régebbi verzió van telepítve a bővítmények között, a frissítést követően el kell végezned a beállításokat.

Nagyon fontos, hogy ha automatikus frissítésre van állítva a bővítményed, amint elérhetővé válik a 2.0.0. feletti plugin verzió, automatikusan frissíteni fogja a felület a bővítményt.
Ezáltal el kell végezned az alábbi lépéseket haladéktalanul, mert ha nem így teszel, a számlázás esetén lehetnek fennakadások.
Minden esetben ellenőrizd a teljes beállítási adatlapot, hogy az általad elvárt működés továbbra is megfelelő legyen.

Amint látod, hogy a rendszer felajánlja a frissítés lehetőségét, úgy kattints a felületen a folyamat elindítására.

A frissítési jelzést az alábbiak szerint jeleníti meg a WordPress bővítmény kezelő rendszere. Itt nincs más dolgod, mint a sárga sávban a jobboldalon található Automatikus frissítés gombra kattintani:

A frissítés elindul, majd ezt követően az alábbi visszaigazolást már a 2.0.0-ás bővítmény verzióval fogod látni:

Ezt az ellenőrzést elvégezheted a WooCommerce menüpont Beállítások almenüjének Billingo lapfülén is. A korábbi V2-es API esetén Nyilvános kulcsra, Privát kulcsra és Legacy Számlatömb ID-re volt szükség a megfelelő működéshez. A V3-as API kulcs esetén már elegendő egy írási/olvasási joggal ellátott V3 API kulcs készítése és az API ID az összekötéshez.

Amint a plugin frissítése megtörtént, az alábbi verziószámot, vagy ennél már frissebbet fogsz látni a bővítmény felsorolásánál:

A megfelelő frissítést követően menj a Billingo fiókodba és azon belül kattints az Összekötések/Pluginek menü WooCommerce blokkjánál az “Új API kulcs gombra”:

Itt nevezd el a kulcsod, a későbbi könnyebb beazonosíthatóság érdekében, majd add meg a kulcs hatáskörét. Ez lehet csak olvasási, de olvasási és írási is egyben. A WooCommerce esetén Olvasás, írás hatáskör szükséges.

A mentést követően az API kulcs listában megjelenik a mentett kulcsod. Másold ki a teljes kulcsot, majd menj vissza a WooCommerce felületére.

A 2.0.0-ás Billingo plugin telepítését követően a WooCommerce menü Beállítások almenüjének Billingo lapfüle az alábbiak szerint változik. Eltűnt a privát kulcs megadásának lehetősége és a rendszer már csak a V3-as API kulcs megadását és a Számlatömb API ID megadását kéri.

Illeszd be a létrehozott V3-as API kulcsot a megfelelő mezőbe:

Ezt követően menj ismét a Billingo fiókodba, majd válaszd ki a számlatömbjeid közül annak a tömbnek az API ID-ját amelyet a WooCommerce esetén használsz. A számlatömböket a Beállítások menüpont Számlatömbök almenüjében érheted el, vagy az alábbi linkre kattintva: https://app.billingo.hu/document-block/list

A számlatömb API ID kimásolását követően menj a WooCommerce felület Beállítások menüpontjának Billingo lapfülére ismét, majd illeszd be a megfelelő helyre az azonosítót:

Ezt követően görgess az oldal alján található fizetési módok beállításaihoz. Az API kulcs váltást követően a párosításokat ismételten el kell végezned.

Előfordulhat, hogy a beállításaid újra meg kell adnod az átállás során, így alaposan ellenőrizd a teljes beállítási adatlapot, hogy biztosan az általad megadott beállítások szerepeljenek mindenhol!

Fontos! A változtatások nem kerülnek automatikusan mentésre, ezáltal amint módosítod az adatokat, kattints az oldal alján található Módosítások mentése gombra.


Ezzel sikeresen a folyamat végére értél, innentől kezdve már a V3-as API segítségével állítja ki a számláid a rendszer.

Abban az esetben, ha további kérdésed adódna, keresd kollégáink bizalommal a hello@billingo.hu e-mail címen, vagy telefonos elérhetőségünkön.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére