Miben segíthetünk?

A Billingo tesztelése

Módosítva: 2020-05-22 07:41:05

Fontos, hogy a Sandbox módban bizonyos funkciók nem elérhetők. Így például a QR kód generálást csak az éles Billingo rendszeren tudod majd használni. A teszt rendszer és az éles rendszer között lehetnek eltérések.

Már elérhető a sandbox mód, ezért a tesztelés már sokkal egyszerűbb.

Első lépésként regisztrálj egy fiókot az „Első lépések”-ben leírtaknak megfelelően.

Első belépést követően az éles fiók adatait fogod látni. Ha szeretnél már azonnal élesben is elkezdhetsz számlázni. Ha viszont tesztelnéd a rendszert, akkor a beállítások/fiókod/sandbox menüben tudod bekapcsolni a teszt üzemmódot.

Ezt követően a felső sávban a logó mellett jelezzük is, hogy éppen a sandbox módot használod.

Ha az éles fiókra váltanál, akkor ezt szintén a beállítások/fiókod/sandbox menüben tudod megtenni.


Fontos információk a Sandbox móddal kapcsolatban:

Sandbox üzemmódban a céges adataid a normál módban megadott marad, azonban az összes többi adat egy ideiglenes adatbázisba kerül, és nem zavarja meg a normális fiókban kiállított számlákat.

Ez alól egy nagyon fontos kivétel van:
Ha a beállítások/számlabeállítások menüben a számla előtag mezőbe beírsz valamit akkor az hatással lesz az éles adatbázisra is.
A Sandbox adatbázis időközönként törlésre kerül! Mindenképp számíts arra, hogy az ide feltöltött adataid elvesznek.
A Sandboxban kiállított számlákra TESZT felirat kerül, de kinézetében teljesen megegyezik az éles rendszerben kiállított számlákkal.

Mivel az élestől teljesen eltérő az adatbázis, ezért a partnereket, termékeket ide is külön fel kell vinned.
Sandboxban csak azokat a funkciókat tudod tesztelni, amik az éles fiókodban is elérhetőek.

Az API-t most már korlátlan ideig lehet tesztelni sandbox módban. Azonban sandboxban az elektronikus számla lehetőségét letiltottuk, annak tesztelésére nincs lehetőség.

Az eszámla kinézetében teljesen megegyezik a hagyományos számlával a különbség a hitelesség ellenőrzésében van ugyanis az eszámla hitelességét PDF olvasóval lehet ellenőrizni. Ha sandbox módban API-val sikerült hagyományos számlát kiállítanod, akkor élesben az eszámla is működni fog.

A legfontosabb

Fontos tudnod, hogy amennyiben hivatalos számlát állítasz ki, akkor a számlázó programot be kell jelentened a NAV felé, illetve innentől kezdve csak stornózni tudod a létrehozott számlákat. Az első hivatalos számla kiállítása után a fiókodat már TILOS törölni.


NAV bejelentés

Teszt használat során nem kell bejelentened a NAV felé, hogy a Billingot használod, de ha csak egy hivatalos számlát is állítottál ki, akkor már igen.