Miben segíthetünk?

A Billingo tesztelése

Módosítva: 2021-10-08 05:05:10

A Multiprofil funkció megjelenésével elérhetővé vált a Billingo új tesztelési formája.

Most már külön tesztelési profilt tudsz létrehozni a fiókodban, így véletlenül sem kevered majd össze az éles és a teszt felületeid.

Első lépésként kattints a profilválasztó gombra a neved mellett, majd válaszd az Új profil létrehozása gombot:

Töltsd ki a Teszt profil cégnevét és e-mail címét, majd válaszd ki a Teszt fiók üzemmód sornál az Igen opciót.

Fontos, hogy a korábbi Teszt fiók teszteléssel ellentétesen, ha itt elkészítesz egy Teszt profilt, azt a továbbiakban nem tudod élessé állítani, csak és kizárólag tesztelésre tudod használni. Természetesen a profilválasztóban bármikor készíthetsz további éles és Teszt profilokat egyaránt.

Amint kitöltötted az adatokat, kattints a Létrehozás gombra:

Ezzel sikeresen el is készült a Teszt fiókod. A profilválasztó menüpont segítségével egy pillanat alatt válthatsz az éles és a Teszt profilod között.

Az alapadatok megadását követően természetesen állíthatsz ki számlát, és tesztelheted az újonnan megjelenő funkciókat korlátozások nélkül. A rendszerből kiállított bizonylatokon egyértelműen TESZT feliratokkal jelezzük, hogy nem éles rendszerből került kiállításra az adott dokumentum.

Fontos információk a Teszt fiók móddal kapcsolatban:

A Teszt fiók adatbázis időközönként törlésre kerül! Mindenképp számíts arra, hogy az ide feltöltött adataid elveszhetnek.
A Teszt profilban kiállított számlákra TESZT felirat kerül, de kinézetében teljesen megegyeznek az éles rendszerben kiállított számlákkal.

Mivel az élestől teljesen eltérő az adatbázis, ezért a partnereket, termékeket ide is külön fel kell vinned.
Teszt fiókban azokat a funkciókat tudod tesztelni, amik az éles fiókodban is elérhetőek.

Az API-t korlátlan ideig lehet tesztelni Teszt fiók módban. A teszt profilban hagyományos és elektronikus teszt számla egyaránt kiállítható.

A legfontosabb

Fontos tudnod, hogy amennyiben hivatalos számlát állítasz ki, akkor a számlázó programot be kell jelentened a NAV felé, illetve innentől kezdve csak stornózni tudod a létrehozott számlákat. Az első hivatalos számla kiállítása után a fiókodat már TILOS törölni.