Miben segíthetünk?

QUiCK kezdeti lépések és Billingo összekötés

Módosítva: 2020-04-01 06:59:04

Tartalomjegyzék:


Általános információk

A QUiCK fő célja, hogy a céged számláit mind egy helyen tudd gyűjteni és ennek segítségével a pénzügyi tervezéseid is automatizáltabban tudnak működni. Abban az esetben, ha papíralapon vagy excelben vezeted a pénzügyeid, esetleg a könyvelődre hagyatkozol az ilyen információkért, számodra is hasznos választás lehet a QUiCK.


Kezdeti lépések

Regisztráció

A QUiCK hivatalos oldalát az alábbi linkre kattintva éred el: https://app.quick.riport.co.hu/

Először is regisztrálnod kell egy fiókot:

Töltsd ki az adataid értelemszerűen, fogadd el a felhasználási feltételeket, majd kattints a “Regisztrálok” gombra.


Cég hozzáadása

Amint elkészült a fiókod, add hozzá a céged a QUiCKhez.

Írd be a cégneved, majd a rendszer megkeresi az adatbázisban. Amint megtalálja a céged, betölti az adószámod is. Abban az esetben, ha nem találod a céged sincs semmi gond, lehetőséged van újat rögzíteni.

Válaszd ki az országot, majd a pénznemet amit használsz és kattints a “Létrehoz” gombra.

Amint elkészültél a cég rögzítésével, az asszisztens fogad a felületen. Az asszisztens feltesz számodra pár kérdést, viszont ha nem szeretnél erre válaszolni, nem fog akadályozni a munkavégzésben. A későbbiekben ide vissza tudsz térni.


További fiókbeállítások és Billingo fiók összekötés

A további beállításokat a jobb felső sarokban lévő cégnév melletti menü lenyitásával éred el, a fogaskerék ikonra kattintva.

Az általános információk blokkban a cégadatok módosítására van lehetőséged:

Ezt követően az ÁFA típusok szerkesztésére és a QUiCK fiókodhoz hozzáférő tagok adatait szerkesztheted.

Az előfizetéseknél vásárolhatsz bővebb hozzáférési csomagot, az integrációk blokkban pedig összekötheted a QUiCK fiókod a Billingo fiókoddal. Az integrációk alatt az adott cég törlésére van lehetőséged.

Kattints az “Összekötöm” gombra a felületen.

Ezt követően megjelenik a Nyilvános és Privát API kulcs megadásának lehetősége.

Az API kulcsok segítségével kommunikál a háttérben egymással a két rendszer. Ez segíti azt a munkát, aminek köszönhetően időt nyerhetsz, miközben az adataid egy biztonságos csatornán kerülnek átadásra a feldolgozáshoz.

Itt szükséged lesz a Billingo fiókodra, ahol az API menüpontban tudsz új kulcsot készíteni.

Javasoljuk, hogy a művelet ikon szerkesztés parancsára kattintva nevezd el a létrehozást követően a kulcsot, így a későbbiekben is tudni fogod, melyik összekötésedhez tartozik.

A nyilvános kulcsot a listában láthatod, a privát kulcsot viszont a pajzs ikonra kattintva a felugró ablakból tudod kimásolni.

Az API kulcsot itt tudod létrehozni a Billingo fiókodban:

https://app.billingo.hu/api

A kulcsok kimásolását követően menj vissza a QUiCK fiókodba és illeszd be őket a megfelelő helyekre.

A mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni az összekötést.


További QUiCK funkciók

Számlák

Autoscan

Három módon lehet feltölteni számlákat a QUiCK-be: manuálisan (behúzhatod a számlát a feltöltő mezőbe), tömegesen (több számlát húzhatsz be egyszerre a felöltő mezőbe), emailben.

Az emailben való beküldéshez a QUiCK generál egy alias e-mail címet, amit a cégednek egyedileg készít el a rendszer. Ha erre a címre küldesz számlát, akkor automatikusan bekerül a QUiCK-be és fel is dolgozza azt.

Előfordulhat, hogy valamit nem tud beolvasni a rendszer ebben az esetben a jobb oldalon van lehetőséged korrigálni az adatokat.

Autoscan (automatikus felismerés)

Miután bent vannak a rendszerben a számlák egy algoritmus segítségével felismeri a rendszer a számlán szereplő adatokat, ezzel megkönnyítve a munkádat. Ha a QUiCK-be már valaha bekerült egy bizonyos számla, akkor a többi ugyanilyen számlán szereplő adatokat már nagyobb pontossággal felismeri a rendszer.

Az első számla feltöltését követően a számlák fülön megjelennek a feltöltött adatok.

Likviditás

A likviditás táblában egy cég következő 30 napos likviditását lehet megtervezni, tehát azokat a költségeket és árbevételeket soroljuk fel, melyek a következő harminc napban fizetési határidejük szerint lejárnak. (azaz még nem fizették ki őket, de hamarosan várható a kifizetésük). Ezeknek az összegeknek a beérkezését akár át is ütemezheted, ha tudomásod van arról, hogy később fog csak megtörténni a kifizetése.

Partnerek

Ebben a menüpontban látod a betöltött partnereid adatait.

Költségtípusok

A menüpont rendszerezi a költségtípusokat és a havi költségbontásukat.

Kifizetések - netbank utalás

Az utalási csomagok használatával tudod egyedül jelezni egy bejövő számlád fizetettségi állapotát. Jelenleg az utalási csomagok nem kerülnek be bankodba, mégis... a csomagok használatának előnye abban rejlik, hogy miután létrehozunk egy utalási csomagot, rögtön átmásolhatjuk a netbankunkba az adatokat (bankszámlaszám, partnernév, összeg, számlasorszám). Ezeket a csomagokat a kifizetések fül alatt találjuk.

Asszisztens

Az asszissztens segítségével tájékozódhatsz ha esetleg valamiben elakadtál. A regisztrációt követően bármikor visszatérhetsz az asszisztenshez, ha segítségedre van szükséged a QUiCK használatában.


További kérdés esetén keresd kollégáinkat bizalommal.