Bizonylattömbök és sablonok beállítása

2021.12.02. 15:03

Bizonylattömbök beállítása

Billingósaink korábbi kérése alapján mostantól lehetőséget biztosítunk arra, hogy bizonylattömbönként állíthass be különböző sablonokat.

FONTOS: Free csomagunkban egy okos számlatömb hozható létre. Basic, Standard és Pro csomagjainkban viszont nincs számlatömb létrehozási korlátozás, így az igényeidnek megfelelően alakíthatod számlatömbjeid.

Ennek köszönhetően például minden számlatömbödnél különböző megjelenéssel állíthatod ki a számláid.

Bizonylattömbjeid beállításához kattints a Bizonylatok és számlák/Kimenő számlák és nyugták/Bizonylat beállítások/Bizonylattömbök gombra.

Itt bizonylattömbönként tudod szerkeszteni a beállításokat. Ehhez kattints a jobb oldalon található művelet gombra, majd ezen belül válaszd a szerkesztés gombot.

A megjelenő adatlapon minden bizonylattömbhöz külön külön megadhatod az alábbiakat:

Számlatömb esetén

 • Számlatömb megnevezése

 • Számlatömb előtag

 • Számlaszám formátuma

 • Küldő e-mail címe - Bizonylattömbönként megadhatsz egy küldő e-mail címet, így ha valaki a válaszol a kiküldött értesítődre, erre a címre érkezik majd a válasz.

 • Küldő neve - A kiküldő e-mail címhez kapcsolódó ügyintéző nevét adhatod meg itt, ez fog szerepelni a kiküldött értesítőben.

 • Titkos másolat - Az itt megadott e-mail címre is kiküldésre kerülnek a számlatömbből az értesítések, viszont a címzettek között nem fog látszódni.

 • Egyedi mező 1

 • Egyedi mező 2

 • Pénzügyi teljesítést nem igényel felirat kiemelése - Kiválaszthatod, hogy alap vagy kiemelt legyen, esetleg jelenjen meg a Fizetve pecsét. Ezt követően Billingód a pénzügyi teljesítést nem igénylő számláidra automatikusan ráteszi a Fizetve pecsétet a Megjegyzés részbe.

Fontos, hogy a bizonylat kiállításakor be kell pipálnod, hogy Pénzügyi teljesítést nem igényel. Csak ebben az esetben jelenik meg a pecsét.

 • Számlaértesítő - Itt választhatsz beállított számlaértesítőid közül.

 • Proforma számlaértesítő - Amennyiben külön értesítést szeretnél küldeni proforma számlák esetén, annak sablonját itt kiválaszthatod.

 • Választhatsz továbbá az alábbi opciók közül:

  • Számla létrehozása díjbekérő kifizetése esetén.

  • Díjbekérőből létrehozott számlák esetén a teljesítés dátuma a kifizetés napja lesz.

  • XML csatolása az elektronikus számlához

  • Azonnali fizetési módok (Készpénz, Bankkártya, Paypal, stb) eseten a számlák automatikusan fizetettre állítódnak

  • Adómentességi jogcím feltüntetése a számlán

 • A bizonylaton szereplő logó - Itt töltheted fel logódat, amely megjelenik majd bizonylatodon.

 • Számlasablon kiválasztása

A küldő e-mail címe és a küldő neve, a kiküldött alap bizonylatértesítő esetén nem módosítja a cégnévnél és e-mail címnél található adatokat.

A bizonylatértesítő tartalmának módosításával kapcsolatos beállításokat ide kattintva éred el:
Egyedi számla értesítő beállítása

 

Rendkívül fontos, hogy a beállításokat a módosításokat követően az oldal alján található mentés gombra kattintva véglegesíteni kell. Abban az esetben, ha nem mented el az adatokat, a változások a menüpont váltáskor elvesznek!


Bizonylat sablonok beállítása

A Billingóban lehetőséged van egyedi számlasablonok használatára. Válaszd ki a számodra legesztétikusabb sablont és nyűgözd le vele patnereidet!

A Bizonylatok és számlák/Kimenő számlák és nyugták/ Bizonylat beállítások/Bizonylattömbök menüpontban bizonylattömböd szerkesztésekor böngészhetsz a Billingo összesen 29 sablonja között, mely magában foglalja az 58 mm-es és 80 mm-es blokknyomtatáshoz használt sablont is.

Free csomag esetén 3 db bizonylatsablon érhető el. További bizonylatsablonokért válts Basic, Standard vagy Pro előfizetésre.

A kiválasztott sablont a bal alsó sarokban tudod megjelölni. A szem ikonra kattintva megtekintheted kinagyítva az adott sablont, a letöltés gombbal pedig pdf-ként letöltheted, majd ki is nyomtathatod, hogy ellenőrizni tudd, hogy partnereid számára ideális lesz-e a számlakép.

Az oldal alján található mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni a módosításokat.

Billingód azt is megmutatja neked, hogy aktuálisan melyik számlasablont használod.


Nyomtatóbarát számlasablon

A nyomtatóbarát számlasablon azért különleges, mert nem tartalmaz szürkeárnyalatos adatokat, azaz a számla minden adata fekete színnel jelenik meg. Vannak ugyanis olyan nyomtatók, amelyek nem tudják kikeverni a szürkeárnyalatos színeket. Ezen kívül szkeneléskor sem fognak problémát okozni a szürkés árnyalatok.

Az Original mellett a Nyomtatóbarát számlasablonon is elhelyezhető a QR-kód megjelenítés.


Kétnyelvű számlasablon

Elérhetővé vált a Kétnyelvű számlasablon. A kiállított bizonylatok esetén angol nyelven is megjelennek a feliratok a számlaadatoknál.

Kétnyelvű számlasablonnal, ha alapesetben német nyelven használod a Billingódat a számlakiállítás során, akkor német/angol nyelvű számlákat tudsz létrehozni. Ha olaszul, akkor olasz/angol számla generálódik. Az alapértelmezett nyelv mellé tehát odakerülnek az angol megnevezések is.

Fontos, hogy a számlázás során általad megadott termék/szolgáltatás tételek, megjegyzések nem kerülnek fordításra.

Jó, ha tudod: Amennyiben angol nyelven használod Billingódat és kiválasztottad a Kétnyelvű számlasablont, akkor az angol megnevezések duplán fognak megjelenni, ezért azt ajánljuk, hogy ebben az esetben használj más sablont.

VIDEÓ

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére