Miben segíthetünk?

Számlatömbök és számlasablon beállítások

Módosítva: 2021-03-30 10:10:03

Partnereink korábbi kérése alapján mostantól lehetőséget biztosítunk arra, hogy számlatömbönként állíthass be számla sablonokat.

Starter csomagunkban egy okos számlatömb hozható létre. Kata, Master és Innovátor csomagjainkban viszont nincs számlatömb létrehozási korlátozás, így az igényeidnek megfelelően alakíthatod számlatömbjeid.

Ennek köszönhetően, akár minden számlatömbödnél különböző megjelenéssel állíthatod ki a számláid.

A számla megjelenés menüpont a beállításokon belül most már a számlatömbök menüpontra navigál.

Itt számlatömbönként tudod szerkeszteni a beállításokat. Ehhez kattints a jobb oldalon található művelet gombra, majd ezen belül válaszd a szerkesztés gombot.

A megjelenő adatlapon minden számlatömbhöz külön külön megadhatod az alábbiakat:

 • Számlatömb megnevezése

 • Számlatömb előtag

 • Számlaszám formátuma

 • Küldő e-mail címe - Számlatömbönként megadhatsz egy küldő e-mail címet, így ha valaki a válaszol a kiküldött értesítődre, erre a címre érkezik majd a válasz.

 • Küldő neve - A kiküldő e-mail címhez kapcsolódó ügyintéző nevét adhatod meg itt, ez fog szerepelni a kiküldött értesítőben.

 • Titkos másolat - Az itt megadott e-mail címre is kiküldésre kerülnek a számlatömbből az értesítések, viszont a címzettek között nem fog látszódni.

 • Egyedi mező - Megjegyzésként jelenik meg a kiállított számlán

 • Egyedi mező 2 - Megjegyzésként jelenik meg a kiállított számlán

 • Egyedi logó

 • Számla értesítő

 • Proforma értesítő

 • Számla sablon megjelenésének kiválasztása

A küldő e-mail címe és a küldő neve, a kiküldött alap számlaértesítő esetén nem módosítja a cégnévnél és e-mail címnél található adatokat.

A számlaértesítő tartalmának módosításával kapcsolatos beállításokat ide kattintva éred el:
Egyedi számla értesítő beállítása

ÚJDONSÁG: Megérkezett a Fizetve pecsét

Pénzügyi teljesítést nem igénylő számláidnál beállíthatod, hogy megjelenjen a Fizetve pecsét.

A Beállítások/Számlatömbök/Számlatömb szerkesztése oldalon a Pénzügyi teljesítést nem igényel felirat kiemelése sornál a legördülő menüből választhatod ki a Fizetve pecsétet.

Ezt követően Billingód a pénzügyi teljesítést nem igénylő számláidra automatikusan ráteszi a Fizetve pecsétet a Megjegyzés részbe.

Fontos, hogy a számla kiállításakor be kell pipálnod, hogy Pénzügyi teljesítést nem igényel. Csak ebben az esetben jelenik meg a pecsét.

 

Rendkívül fontos, hogy a beállításokat a módosításokat követően az oldal alján található mentés gombra kattintva véglegesíteni kell. Abban az esetben, ha nem mented el az adatokat, a változások a menüpont váltáskor elvesznek!


Számlasablonok beállítása

A Billingóban lehetőséged van egyedi számlasablonok használatára. Válaszd ki a számodra legesztétikusabb sablont és nyűgözd le vele patnereidet!

A Beállítások/Számlatömbök/Számlatömb szerkesztése oldalon böngészhetsz a Billingo összesen 29 sablonja között, mely magában foglalja az 58 mm-es és 80 mm-es blokknyomtatáshoz használt sablont is.

A kiválasztott számlasablont a bal alsó sarokban tudod megjelölni. A szem ikonra kattintva megtekintheted kinagyítva az adott sablont, a letöltés gombbal pedig pdf-ként letöltheted, majd ki is nyomtathatod, hogy ellenőrizni tudd, hogy partnereid számára ideális lesz-e a számlakép.

Az oldal alján található mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni a módosításokat.

Billingód azt is megmutatja neked, hogy aktuálisan melyik számlsablont használod.

FONTOS INFÓ: A Starter csomagban kizárólag az Original számlasablont tudod kiválasztani. További számlasablonokért válaszd KATA, Master vagy Innovátor csomagjainkat!


Nyomtatóbarát számlasablon

A nyomtatóbarát számlasablon azért különleges, mert nem tartalmaz szürkeárnyalatos adatokat, azaz a számla minden adata fekete színnel jelenik meg. Vannak ugyanis olyan nyomtatók, amelyek nem tudják kikeverni a szürkeárnyalatos színeket. Ezen kívül szkeneléskor sem fognak problémát okozni a szürkés árnyalatok.

Az Original mellett a Nyomtatóbarát számlasablonon is elhelyezhető a QR-kód megjelenítés.


Kétnyelvű számlasablon

A Számlatömböknél elérhetővé vált a Kétnyelvű számlasablon. A kiállított számlák esetén angol nyelven is megjelennek a feliratok a számlaadatoknál.

Kétnyelvű számlasablonnal, ha alapesetben német nyelven használod a Billingódat a számlakiállítás során, akkor német/angol nyelvű számlákat tudsz létrehozni. Ha olaszul, akkor olasz/angol számla generálódik. Az alapértelmezett nyelv mellé tehát odakerülnek az angol megnevezések is.

Fontos, hogy a számlázás során általad megadott termék/szolgáltatás tételek, megjegyzések nem kerülnek fordításra.

Jó, ha tudod: Amennyiben angol nyelven használod Billingódat és kiválaszottad a Kétnyelvű számlasablont, akkor az angol megnevezések duplán fognak megjelenni, ezért azt ajánljuk, hogy ebben az esetben használj más sablont.