Kétlépcsős bejelentkezés

2022.02.08. 08:48

A kétlépcsős bejelentkezést a Beállítások/Fiók/Kétlépcsős bejelentkezés menüpont alatt állíthatod be.

A kétlépcsős bejelentkezés felhasználóink számára a BILLINGO esetén a következőt jelenti:

A közösségi oldalaktól eltérően a számlázó programok biztonságos használata kulcsfontosságú, már csak a benne tárolt adatok jellege miatt is. Erre a Billingo fejlesztésekor is különös hangsúlyt fektettünk. Az új verzióban ezt még tovább fokoztuk, hiszen itt már a kéttényezős bejelentkezés (Multi-factor authentication) is beállítható. Miért van erre szükség, miért lesz ettől biztonságosabb a Billingo fiókod és mit is jelent ez tulajdonképpen?

Mit jelent a kéttényezős bejelentkezés?

Eddig a Billingo fiókodba a regisztráció során megadott e-mail címmel és jelszóval tudtál belépni. Előfordulhat azonban, hogy a fiókodat egy másik számítógépről vagy böngészőből szeretnéd használni, amelynek biztonságosságáról nem vagy 100%-osan meggyőződve, a kéttényezős bejelentkezés miatt azonban ilyen esetekben is nyugodtan számlázhatsz.

A módszer lényege, hogy a bejelentkezéskor a program a felhasználó azonosításához nem egy, hanem két adatot kér. A második tényező több dolog is lehet pl. bankkártya, PIN kód, telefon, USB kulcs, ujjlenyomat vagy akár szem írisz is. Mi a telefon mellett döntöttünk, és természetesen ajánlunk hozzá megbízható és biztonságos alkalmazást is.

Hogyan működik?

  1. Az eddig megszokott módon meg kell adnod a jelszavadat.

  2. A jelszó megadása után egy letölthető mobilalkalmazáson keresztül küldünk egy kódot a telefonodra vagy tabletedre, amit szintén be kell írnod.

Így tudod bekapcsolni

1. LÉPÉS: LETÖLTÖD AZ ALKALMAZÁST

Töltsd le a kódgeneráló alkalmazást a mobiltelefonodra és/vagy tabletedre az alábbi linkek valamelyikéről, vagy keresd ki a telefonodon a Google Autthenticator alkalmazást. (Használhatsz bármilyen más, az időalapú egyszeri jelszó protokollt (TOTP) támogató alkalmazást is.)

2. LÉPÉS: BEOLVASOD AZ ALÁBBI QR KÓDOT

A letöltött kódgeneráló alkalmazással olvasd be az alábbi QR kódot. Minden alkalommal, ha új eszközön szeretnéd beállítani a kétlépcsős azonosítást, egyszerűen olvasd be az új eszközzel is ugyanezt a kódot, és már készen is van!

3. LÉPÉS: BIZTONSÁGBA HELYEZED A TARTALÉK KÓDOKAT

Az alábbi gombra kattintva töltsd le a tartalék kódokat arra az esetre, ha később olyan helyzetbe kerülnél, hogy úgy kell bejelentkezned a számlázóba, hogy nincs nálad a biztonsági kód generálására alkalmas telefonod és/vagy tableted. Ilyen esetekben az itt letöltött tartalék kódokkal tudsz majd belépni. Ezeknek nem jár le az érvényességi ideje, de arra figyelj, hogy mindegyiket csak egyszer használhatod fel. Tárold őket biztonságos helyen!

4. LÉPÉS: BEKAPCSOLOD A KÉTLÉPCSŐS BEJELENTKEZÉST

Az alábbi gombra kattintva kapcsolod be a kétlépcsős azonosítást, így a Billingo mostantól minden bejelentkezéskor a jelszó beírása után a mobileszközödre küldött biztonsági kódot is kérni fogja.

Végül kattints a Mentés gombra.

Tartalék kódok letöltése


Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére