Miben segíthetünk?

Mely számlákat továbbítja a Billingo a NAV felé?

Módosítva: 2021-10-21 11:01:10

2021. január 4-e óta minden belföldi és külföldi magánszemélynek és vállalkozásnak kiállított bizonylatról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak. Ez alól egyedül azok a más tagállambeli magánszemélyek kivételek, akik pl. interneten keresztül végeznek távoktatást, számítástechnikai eszközök interneten keresztüli távfelügyeletével foglalkoznak. Ezekről a szolgáltatásokról az Áfa tv. 45/A §-a rendelkezik.

Az adatszolgálatási kötelezettség a sztornó és módosító számlákra is vonatkozik.

Az automatikus NAV online adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez össze kell kötnöd Billingo fiókodat a NAV Online Számla rendszerével. Ebben az esetben a Billingo minden adatszolgáltatásra kötelezett számládat beküldi az adóhatósághoz.

Az összekötést követően a bizonylat létrehozásakor ezt láthatod billingós felületeden.

Speciális esetben - ha nem szeretnéd, hogy számlaadataid beküldésre kerüljenek - lehetőséged van a NAV Online számla adatszolgáltatás kikapcsolására. Ehhez az Új bizonylat kiállítása oldalon kattints a NAV Online számla beküldés melletti ceruzával jelzett szerkesztés ikonra és válaszd a Nem szeretném, hogy beküldésre kerüljön opciót.

FONTOS: Ez esetben a jelenleg hatályos jogszabályok alapján az ebből adódó hiányosságok miatt a Billingo nem vállal felelősséget!