Miben segíthetünk?

Előleg számlát tudok készíteni a Billingoval?

Módosítva: 2019-10-07 13:23:10

Az előleg számla már 2004-ben megszűnt, már csak fogalomként használatos. A fejlécben emiatt nem is kell megjelennie az előlegszámla feliratnak. Egy teljesen hagyományos számlát jelent, amin az eladó előleget számláz. Ettől függetlenül, ha a Billingóban készítesz előleg számlát azt mi a fejlécben jelezzük.


Fontos tudnivalók:


  • Előlegről a számlát akkor kell kiállítani, amikor a pénz megérkezik a bankszámládra – ebben az esetben a számla teljesítési napja az a nap, amikor megérkezik hozzád az előleg.

  • A második eset, amikor az előleget készpénzben kapod meg – ebben az esetben az számla teljesítési napja az a nap, amikor az előleget átveszed készpénzben a vevődtől.

  • A előlegszámlán nemcsak annak a szónak kell szerepelnie, hogy előleg, hanem annak terméknek/szolgáltatásnak a nevét is fel kell tüntetni rajta, amire kaptad az előleget. Pl.: cipő előleg

  • Az előlegszámlát a jóváírást követően azonnal ki kell állítani, ezért az előlegszámlán a teljesítési dátum, a számla kelte és a fizetési határidőnek egyformának kell lenni.


A billingoban az alábbi módon tudsz jelenleg előleget számlázni:


Az előleg összegét úgy kell számlázni, hogy a megnevezésben szerepeljen az előleg szócska. A teljesítést követően a végszámlát úgy kell elkészíteni, hogy a terméknél egy tételként a teljes összeggel meg kell adni a tételt. A partner adatai alapján a rendszer érzékeli a korábbi előleg számlákat amik beválaszthatók a számla készítésekor. Ebben az esetben a rendszer automatikusan minuszos tételként feltünteti az előleget/előlegeket a számlán.


Kétféleképpen is megadhatod a terméknél az adatokat.

Vagy a tétel nevéhez írsz mindent, vagy az előleg szót a tételhez és leírásba a terméket.
Végszámla készítése


A szokásos módon töltsd ki a partner adatait és a számla adatait (fizetési határidő, teljesítés kelte stb).
Ezt követően írd be a „mit számlázol” mezőbe tételként a teljes árat. A rendszer a partner neve alapján felismeri, hogy van előleg számla és ezt jelzi neked.Válaszd ki az előleg számlát, majd kattints a mentés gombra, majd az új számla gombra.

A rendszer a számlára automatikusan feltünteti mínuszos összeggel az előleget.