Miben segíthetünk?

Előlegszámla létrehozása

Módosítva: 2019-08-26 09:23:08

Az előleg számla már 2004-ben megszűnt, már csak fogalomként használatos. A fejlécben emiatt nem is kell megjelennie az előlegszámla feliratnak. (Ettől függetlenül a Billingóban készített előlegszámlán szerepel az előlegszámla felirat.) Egy teljesen hagyományos számlát jelent, amin az eladó előleget számláz.


Fontos tudnivalók:


•Előlegről a számlát akkor kell kiállítani, amikor a pénz megérkezik a bankszámládra – ebben az esetben a számla teljesítési napja az a nap, amikor megérkezik hozzád az előleg.

•A második eset, amikor az előleget készpénzben kapod meg – ebben az esetben az számla teljesítési napja az a nap, amikor az előleget átveszed készpénzben a vevődtől.

•Az előlegszámlán nemcsak annak a szónak kell szerepelnie, hogy előleg, hanem annak terméknek/szolgáltatásnak a nevét is fel kell tüntetni rajta, amire kaptad az előleget. Pl.: cipő előleg

Az előlegszámlát a jóváírást követően azonnal ki kell állítani, ezért az előlegszámlán a teljesítési dátum, a számla kelte és a fizetési határidőnek egyformának kell lenni.


A billingoban az alábbi módon tudsz jelenleg előleget számlázni:


Az előleg összegét úgy kell számlázni, hogy a megnevezésben szerepeljen az előleg szócska.


Kétféleképpen is megadhatod a terméknél az adatokat.

Vagy a tétel nevéhez írsz mindent, vagy az előleg szót a tételhez és leírásba a terméket.
Végszámla készítése

A szokásos módon töltsd ki a partner adatait és a számla adatait (fizetési határidő, teljesítés kelte stb).
Ezt követően írd be a „mit számlázol” mezőbe tételként a teljes árat. A rendszer a partner neve alapján felismeri, hogy van előleg számla és ezt jelzi neked.Válaszd ki az előleg számlát, majd kattints a mentés gombra, majd az új számla gombra.

A rendszer a számlára automatikusan feltünteti mínuszos összeggel az előleget.