Átállás V3 API verzióra PrestaShopban

2022.02.04. 10:50

Mit jelent a váltás és miért szükséges?

Amennyiben PrestaShop plugint használtál az elmúlt időszakban Billingo összekötéssel, úgy a korábbi V2-es API verzión keresztül volt összeköttetésben a rendszered. A saját fejlesztésű PrestaShop Billingo pluginünk legújabb verziója viszont már a szupermodern V3-as API kapcsolatot használja, így már számodra is biztosítjuk az átállást egy korszerűbb kapcsolódásra.

Ez azért nagyon fontos, és szükséges, mert a V3-as API megjelenésével egy sokkal minőségibb, profibb és még több lehetőséggel ellátott kapcsolatot sikerült kialakítanunk, amelynek segítségével magasabb színvonalú plugint tudunk készíteni neked!


Mi történik akkor ha nem frissítek?

Dönthetsz úgy természetesen, hogy nem telepíted az új plugin verzió frissítéseket, viszont ebben az esetben a legfrissebb verzió alatti pluginekkel kapcsolatos bejelentéseket nem tudjuk hibakezelni.

Fontos, hogy mindig az aktuális plugin verziót használd ahhoz, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani neked.

Abban az esetben, ha nem frissítesz a legújabb verzióra, nem tudjuk garantálni azt sem, hogy az aktuális jogszabály változásoknak megfelelő beállításokat tudod e használni a továbbiakban. A NAV 3.0 átállás esetén például az ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímek megadása csak az új verziókkal lesz elérhető a beállítási felületeken.


Mit kell tennem ahhoz, hogy átálljak a V3-as API verzióra?

Nem lesz nehéz dolgod, hiszen arra törekedtünk, hogy ez az átállás a lehető legegyszerűbben sikerüljön minden felhasználónknak.

A segédlet minden lépésével megmutatjuk, hogy miként tudod elvégezni a váltást.


Billingo alkalmazás frissítése

Amennyiben a felületen még az alábbi beállításokat látod, tehát az összekötéshez Privát kulcsot és Publikus kulcsot is meg kellett adnod, úgy a korábbi V2-es API verziót használod még.

Ebben az esetben először is frissítened kell a PrestaShop plugint, ami tartalmazza már az API V3-hoz kapcsolódó összekötési felületet.

Az alkalmazás legfrissebb verzióját minden esetben a Billingo fiókod Összekötések menüpontjában a Pluginek almenüben a PrestaShop blokknál tudod letölteni.

A frissítés nem sokban különbözik a modul első telepítésétől.

Az alkalmazás csak és kizárólag 1.6.1 feletti és 1.7-es verziójú PrestaShop rendszerekkel támogatott.

Miután lementetted a fájlt, nyisd meg a PrestaShop adminisztrációs felületét, menj a Modulok menüpont Module management menüpontjába és kattints a “Modul feltöltés” gombra.

A megjelenő ablakba húzd be a fájlt, vagy kattints a “válassz fájlt” linkre és tallózd be a számítógépedről azt.

A kiválasztással a modul frissítése elindul.

A modul frissítése ezzel elkészült, a következő lépésként már a Billingo beállításaid tudod megadni. Ehhez kattints a “Konfigurálás” gombra.


Billingo beállítások kezelése

Az átálláshoz egy V3-as API kulcsra lesz szükséged. Ez az API kulcs segít abban, hogy a két rendszer a háttérben titkosított csatornán keresztül tudjon kommunikálni egymással.

Készíts egy API kulcsot a Billingo fiókod Összekötések menüpontjának Pluginek almenüjében a PrestaShop blokknál az “Új API kulcs készítése” gombra kattintva.

Javasolt a kulcsot elnevezni, hogy a későbbiekben be tudd azonosítani melyik webshophoz használod az adott kulcsot, és ezen kívül meg kell adni a kiegészítő kategóriáját is. A kulcs létrehozásakor Olvasási, írási jogosultságot válassz majd.

Másold ki a kulcsot, majd illeszd be a PrestaShopban a Billingo modul megfelelő mezőjébe.

Abban az esetben, ha használsz külön számlatömböt, ezt a mezőt is töltsd ki. A számlatömb azonosítóját a Billingo fiókodban találod:
https://app.billingo.hu/document-block/list

A számlatömbök esetén az összekötéshez a API ID mezőben megadott értéket kell bemásolnod a felületre. A LEGACY API ID a korábbi V2-es API kulcsokhoz kapcsolódik.

Fontos, hogy ennél a pontnál mentsd el a változtatásokat a modulnál. Így kapcsolódik össze a két rendszer, és ezt követően tudod majd a további adatokat kiválasztani a listákból. Ezeknek az adatoknak a betöltéséhez viszont feltétlenül szükséges a mentés.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére