Billingo modul telepítése PrestaShopban

2022.02.04. 10:29

Az PrestaShop webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Billingo fiókod összekösd a rendszerrel.

Ehhez egy telepítő fájlra lesz szükséged amelynek legfrissebb verzióját a Billingo fiókodban érheted el.


Billingo alkalmazás telepítése

FONTOS INFÓ: A funkciót Basic, Standard és Pro csomagban ingyenesen, korlátlanul használhatod. API-n keresztül történő számlageneráláshoz válassz kiegészítő csomagjaink közül: https://www.billingo.hu/arak/api-tomeges

Az előfizetési csomagok előnyeiről az alábbi linkre kattintva olvashatsz további információkat:
https://www.billingo.hu/arak

Az alkalmazás legfrissebb verzióját minden esetben a Billingo Összekötések menüpontjában a PrestaShop adatlapján éred el. Írd be a keresőbe, hogy PrestaShop.

Az alkalmazás legfrisebb verzióját a Letöltés gombra kattintva éred el.

FIGYELEM, ÚJ VERZIÓ: Megjelent a PrestaShop integrációnk legújabb változata 1.2.4-es verziószámmal, ami fontos javításokat tartalmaz. A frissítés javasolt.

Az alkalmazás csak és kizárólag 1.6.1 feletti és 1.7-es verziójú PrestaShop rendszerekkel támogatott.

Miután lementetted a fájlt, nyisd meg a PrestaShop adminisztrációs felületét, menj a Modulok menüpont Module management menüpontjába és kattints a “Modul feltöltés” gombra.

A megjelenő ablakba húzd be a fájlt, vagy kattints a “válassz fájlt” linkre és tallózd be a számítógépedről azt.

A kiválasztással a modul telepítése elindul.

A modul telepítése ezzel elkészült, a következő lépésként már a Billingo beállításaid tudod megadni. Ehhez kattints a “Konfigurálás” gombra.


Billingo beállítások kezelése

Beállítások

Az első és legfontosabb lépés, hogy össze kell kapcsolnod a PrestaShop rendszerét és a Billingo fiókodat.

Ehhez egy API kulcsra lesz szükséged. Ez az API kulcs segít abban, hogy a két rendszer a háttérben titkosított csatornán keresztül tudjon kommunikálni egymással.

Az API kulcs generálásához menj a PrestaShop marketplace-en található adatlapjára és kattints az Összekötés fülre.

Javasolt a kulcsot úgy elnevezni, hogy a későbbiekben be tudd azonosítani melyik webshophoz használod az adott kulcsot. A kulcs létrehozásakor Olvasási, írási jogosultságot válassz majd.

A Mentés gombra kattintva Billingód legenerálja a szükséges API kulcsot.

Másold ki a kulcsot, majd illeszd be a PrestaShopban a Billingo modul megfelelő mezőjébe.

Abban az esetben, ha használsz külön számlatömböt, ezt a mezőt is töltsd ki. A számlatömb azonosítóját a Billingo fiókodban találod:
https://app.billingo.hu/document-block/list

A számlatömbök esetén az összekötéshez a API ID mezőben megadott értéket kell bemásolnod a felületre. A LEGACY API ID a korábbi V2-es API kulcsokhoz kapcsolódik.

Fontos, hogy ennél a pontnál mentsd el a változtatásokat a modulnál. Így kapcsolódik össze a két rendszer, és ezt követően tudod majd a további adatokat kiválasztani a listákból. Ezeknek az adatoknak a betöltéséhez viszont feltétlenül szükséges a mentés.

Amint a beállításokat frissítette a rendszer, elvégezheted a számodra megfelelő beállításokat.

Számla generálási állapot:
A számla generálás akkor fog megtörténni, ha a rendelés az itt kiválasztott állapotba kerül. Azonnali számlageneráláshoz használd az "Amint a rendelést leadták" opciót.

Automatikus storno számla generálási állapot:
Amennyiben az itt kiválasztott állapotra állítod egy rendelés aktuális állapotát a számlázást követően, automatikusan egy stornó számlát készítünk a Billingo fiókodban.

Név megfordítása:
Abban az esetben, ha a webáruházad megcseréli a kereszt és vezetékneveket, ennek az opciónak bekapcsolásával van lehetőséged automatikusan felcserélni ezeket az értékeket a kiállított számlán.


Számla beállítások

Számla teljesítés dátuma:
Ebben a mezőben adhatod meg azt az értéket, hogy a számla teljesítési napja miként jelenjen meg a kiállított számlán. A számla teljesítésének napja a kiállítástól számítódik. Így például: 0 = ma, 1 = holnap, 2 = holnap után.

Számla küldése e-mailben:
Kiválaszthatod, hogy a kiállított számlát a Billingon keresztül automatikusan elküldje e a rendszer.

Számla formátuma:
Eldöntheted, hogy elektronikus számlát vagy hagyományos számlát szeretnél kiállítani.

Számla típusa:
Kiválaszthatod, hogy piszkozatként, proforma (díjbekérő) vagy éles számlaként szeretnéd kiállítani a webshopból a tételeket.

Árazás:
Ezzel az opcióval adhatod meg, hogy bruttó vagy nettó árazást használsz a számláid kiállítása során.

Alapértelmezett egység:
Ebben a mezőben az alapértelmezett egység értéket adhatod meg amelyek a számla tételekhez kapcsolódnak. Például: db (darab)

ÁFA felülírás:
Ezzel a funkcióval lehetőséget biztosítunk neked arra, hogy felülírd az ÁFA beállításokat úgy, hogy számodra a megfelelő legyen. Fontos, hogy ha itt módosítod, akkor ÁFA értéket globálisan cserélni fogja a rendszer a kiválasztottra. (ha nem üres).

ÁFA felülíráshoz tartozó jogcím:
Ezzel az opcióval a bizonyos ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímet tudod kiválasztani. 2021.04.01.-től a NAV felé az adókulcsokhoz kapcsolódó jogcímeket is meg kell adni bizonyos esetekben (2021.01.01- 2021.03.31-ig türelmi, szankciómentes időszak.). Az olyan kulcsok esetén, ahol csak egy jogcím opció van, nem jelenítjük meg a választási listát, mivel ezt automatikusan párosítjuk az adókulcshoz. A jogcím nem jelenik meg a kiállított számlán, a NAV Online Számla felé viszont a beküldés során megjelenítjük a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben nem választasz egy áfakulcsnál jogcímet, úgy több opció esetén egy általunk meghatározott alapértékkel kerül beküldésre a NAV Online Számla rendszerébe.

ÁFA felülírás, ha 0%:
Ezzel a funkcióval lehetőséged nyílik arra, hogy a 0%-os ÁFA-val beállított termékeknél a számlán, a 0%-os értéket az itt beállított értékre cseréljük ki számodra. Ebben az esetben csak a 0%-os termékeknél cseréljük erre az értékre az adókulcsot. A többi adókulcsra a globális felülírásnál megadott értéket jelenítjük meg.

0% ÁFA felülíráshoz tartozó jogcím:
Ezzel az opcióval a 0%-esetén felülírt adókulcs esetén állítható be az értékhez kapcsolódó jogcím.
A megadott ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímet tudod itt kiválasztani. 2021.04.01.-től a NAV felé az adókulcsokhoz kapcsolódó jogcímeket is meg kell adni bizonyos esetekben (2021.01.01- 2021.03.31-ig türelmi, szankciómentes időszak.). Az olyan kulcsok esetén, ahol csak egy jogcím opció van, nem jelenítjük meg a választási listát, mivel ezt automatikusan párosítjuk az adókulcshoz. A jogcím nem jelenik meg a kiállított számlán, a NAV Online Számla felé viszont a beküldés során megjelenítjük a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben nem választasz egy áfakulcsnál jogcímet, úgy több opció esetén egy általunk meghatározott alapértékkel kerül beküldésre a NAV Online Számla rendszerébe.

ÁFA felülírás, EU/EUK
Ha a megrendelő országa EU-s ország, akkor "EU" értékre cseréljük az ÁFA-t, ha azon kívüli, akkor "EUK" ÁFA kulcs kerül használatra. Az alábbi opció bekapcsolása szükséges a szállító felülírásához is!

ÁFA felülírás szállítóknál is:
Kiválasztható, hogy a szállítási díjnál is kicserélődjön-e az ÁFA. (Pl.: termékeknél legyen felülírás 'AM'-re, de a szállítás 27% maradjon, akkor NE jelöld be ezt a mezőt.)


Fizetési módok és kapcsolódó beállítások

Ebben a blokkban tudod összepárosítani a PrestaShopban használt fizetési módjait a Billingoban szereplő megfelelőjükkel. Az adott fizetési módoknál ezek az értékek fognak szerepelni a kiállított számlákon.

Gyakori fizetési módok és párosításuk:

  • Csekk - Postai csekk

  • Fizetés banki utalással - Átutalás

  • Fizetés utánvétellel - Készpénz

  • PayPal - Paypal

A payment deadline (days) blokkban minden fizetési módhoz meghatározhatod milyen fizetési határidő kerüljön a kiállított számlára.

A mark as paid opcióval megadhatod, hogy az adott fizetési mód esetén a számlát egyből fizetettnek jelöljük vagy sem.

A fizetési módok mellé rendelhetsz díjbekérő kiállítási funkciót is, ezt a make proforma invoice jelölőnégyzettel teheted meg.

Előfordulhat, hogy szeretnéd a már kiállított díjbekérőt is fizetettnek jelölni, erre a mark as paid (proforma invoice) funkció kiválasztásával van lehetőséged beállítani fizetési módonként.

Figyelj arra, hogy minden változtatást követően mentsd el a módosításokat, mivel a felület nem rendelkezik automatikus mentési funkcióval.


Információk

Ebben a blokkban jelenítjük meg azokat a fontos információkat, amelyeknek segítségével egy esetleges hibabejelentés során a segítségünkre tudsz lenni.

A hibakereső kód és a naplófájl elhelyezkedését itt tüntettük fel segítségként.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére