Miben segíthetünk?

Díjbekérő létrehozása

Módosítva: 2019-08-26 09:22:08

Ennek a pro forma számlaként is ismert dokumentumnak akkor van igazán jelentősége, ha a megrendelést követően, de még a teljesítés előtt szeretnénk a termék vagy szolgáltatás árát megkapni.

A díjbekérő kiküldésével tehát a vevő előre kifizeti a rendelését, csak ez után kapja meg a terméket/szolgáltatást és a számlát is. Az eladónak pedig csak ekkor keletkezik áfa fizetési kötelezettsége.

Díjbekérő létrehozása

Ha díjbekérőt szeretnél létrehozni, kattints a SZÁMLÁK menüpont „ÚJ SZÁMLA” ikonjára. A korábbiakhoz hasonlóan adj meg minden szükséges adatot, mintha számlát hoznál létre, a végén pedig kattints a mentés gombra, ezt követően pedig a sárga díjbekérő gombra.
Ha szeretnéd Billingon keresztül kiküldeni a díjbekérődet, akkor a díjbekérő készítésének folyamatában a partneradatoknál adj meg e-mail címet és válaszd a Billingon keresztül küldöm opciót. Utólag is kiküldheted e-mailben a díjbekérő létrehozása után a jobb oldali MŰVELETEK gombra kattintva (három pont) válaszd a SZÁMLA KÜLDÉSE opciót.Ha a díjbekérőt inkább postán küldenéd el, akkor a korábbiakhoz hasonlóan egyszerűen nyomtasd ki.

Végszámla elkészítése

A díjbekérőből végszámlát háromféleképpen is készíthetsz.


1, A MŰVELETEK három pontjára kattintva választhatod a SZÁMLA KÉSZÍTÉSE opciót.Ezt követően felugró ablakban meg kell erősítened, hogy valóban szeretnéd-e elkészíteni a számlát. Az OK gombra kattintva azonnal elkészül a számla. Ebben az esetben a teljesítés dátuma az a nap lesz mikor a végszámlát készíted. A fizetési határidőt pedig annak megfelelően számolja a rendszer amit a díjbekérőn beállítottál. Pl. Április 1-jén készítettél egy díjbekérőt március 30-i teljesítés dátummal és 8 napos fizetési határidővel (április 9). Majd április 5-én beérkezik az összeg és szeretnéd elkészíteni a végszámlát. Ebben az esetben a teljesítés dátuma április 5-e lesz, a fizetési határidő pedig április 13.

2, Ha ez így nem lenne megfelelő, mert módosítani szeretnél az adatokon, akkor válaszd a másik lehetőséget:

Kattints a MŰVELETEK három pontjára és válaszd a MÁSOLÁS opciót.Ezzel létrehozol egy piszkozatszámlát, ami a jelenlegi díjbekérővel mindenben megegyezik, az adatok ellenőrzése esetleges módosítása után mentheted számlaként.

Fontos, hogy ebben az esetben nem kerül rá automatikusan a számlára az a szöveg, hogy milyen sorszámú díjbekérő alapján készült. Ilyenkor ezt a megjegyzés mezőbe manuálisan kell beírni.

3, Ha a díjbekérő státusz ikonjára kattintasz és fizetetté jelölöd a díjbekérőt akkor lehetőséged van egy checkboxot bejelölni. Ha ezt megteszed, akkor ahogy fizetettre állítottad a díjbekérőt elkészül a számla.