Díjbekérő létrehozása

2022.02.04. 14:01

Mi az a díjbekérő?

Ennek a pro forma számlaként is ismert dokumentumnak akkor van igazán jelentősége, ha a megrendelést követően, de még a teljesítés előtt szeretnénk a termék vagy szolgáltatás árát megkapni.

A díjbekérő kiküldésével tehát a vevő előre kifizeti a rendelését, csak ez után kapja meg a terméket/szolgáltatást és a számlát is. Az eladónak pedig csak ekkor keletkezik áfa fizetési kötelezettsége.

FONTOS: az alábbi funkciók csak Basic, Standard és Pro csomagokban érhetők el:

  • Piszkozatok létrehozása

  • Számlakészítés másolással

  • Díjbekérő

  • Előlegszámla

  • Végszámla

  • Devizás számlázás (37 devizanem kezeléssel)

  • MNB középárfolyam kezelése automatikusan

  • Több nyelven való számlakiállítás (EN, DE, FR, HR, IT, RO, SK, HU)

  • Kedvezmények kezelése a kiállított számlákon

A felsorolt funkciók a Starter csomaggal nem használhatók.

Díjbekérő létrehozása

Ha díjbekérőt szeretnél létrehozni, kattints a SZÁMLÁK menüpont „Új bizonylat” gombjára. A Típusnál válaszd ki, hogy Díjbekérő. Amennyiben Elektronikus díjbekérőt szeretnél készíteni, kapcsold be az Elektronikus bizonylat időbélyeggel gombot.

Ezután adj meg minden szükséges adatot, mintha számlát hoznál létre, végül pedig kattints a Bizonylat létrehozása gombra.


Ha szeretnéd Billingon keresztül kiküldeni a díjbekérődet, akkor a díjbekérő készítésének folyamatában a partneradatoknál add meg az e-mail címet és válaszd a Küldés Billingón keresztül opciót.

Utólag is kiküldheted e-mailben a díjbekérő létrehozása után a jobb oldali MŰVELETEK gombra kattintva (három pont) válaszd a Bizonylat kiküldése e-mailben opciót.

Ha a Díjbekérőt inkább postán küldenéd el, akkor a Bizonylat kiküldése postai úton lehetőségre kattints.

Bizonylat készítése díjbekérő alapján

A díjbekérőből az alábbi módokon készíthetsz számlát vagy előlegszámlát:

1. A MŰVELETEK három pontjára kattintva választhatod a BIZONYLAT KÉSZÍTÉSE opciót.

Ezt követően a Bizonylat létrehozása felugró ablakban kiválaszthatod, hogy Számlát vagy Előlegszámlát hozzon létre Billingód a díjbekérő alapján. Megadhatod továbbá, hogy hagyományos vagy elektronikus bizonylat készüljön, valamint a Teljesítés dátumát és a Fizetési határidőt is szerkesztheted a naptár ikon segítségével.

A bizonylathoz itt adhatsz meg megjegyzést is.

A Szeretnék e-mailben értesítést küldeni a következő e-mail cím(ek)re mező bepipálásával meg tudod adni azokat az e-mail címeket, ahová elektronikus úton postázni szeretnéd a bizonyolatodat.

Végül kattints a Bizonylat készítése gombra.

PÉLDA: Ebben az esetben a teljesítés dátuma az a nap lesz mikor a végszámlát készíted. A fizetési határidőt pedig annak megfelelően számolja a rendszer amit a díjbekérőn beállítottál. Pl. május 25-én készítettél egy díjbekérőt június 1-jei teljesítés dátummal és 8 napos fizetési határidővel (június 9.). Majd június 7-én beérkezik az összeg és szeretnéd elkészíteni a végszámlát. Ebben az esetben a teljesítés dátuma június 7-e lesz, a fizetési határidő pedig június 15.

2. Ha ez így nem lenne megfelelő, mert módosítani szeretnél az adatokon, akkor válaszd a másik lehetőséget:

Kattints a MŰVELETEK három pontjára és válaszd a MÁSOL opciót.

Ezzel létrehozol egy piszkozatszámlát, ami a jelenlegi díjbekérővel mindenben megegyezik, az adatok ellenőrzése, esetleges módosítása után mentheted számlaként.

Fontos, hogy ebben az esetben nem kerül rá automatikusan a számlára az a szöveg, hogy milyen sorszámú díjbekérő alapján készült. Ilyenkor ezt a megjegyzés mezőbe manuálisan kell beírni.

FIGYELEM: A díjbekérőt a Billingo nem küldi be az Online számla rendszerébe, kizárólag az abból létrejövő számlát, amennyiben a bizonylat adatszolgáltatásra kötelezett.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére