Miben segíthetünk?

Armada

Módosítva: 2020-04-01 07:07:04

Tartalomjegyzék:


Általános információk

25 éves könyvelőirodákkal való tapasztalatuknak köszönhetően, hogy több, mint 1.000 könyvelőiroda választotta eddig az Armada könyvelőirodai csomagjait, melyeket kifejezetten a könyvelőirodai gyakorlatra fejlesztettek.


Adatok exportálása a Billingo fiókból

Első lépésként keresd meg a Billingoban az Export/NAV menüpontot, vagy kattints ide a közvetlen eléréshez: https://app.billingo.hu/szamlak/export

Állítsd be az időszakot, a számlatömböt, fizetési módot, sorba rendezést, és azokat a specifikus adatokat, amelyekre szükséged van.

Az export típusánál válaszd az Adóhatósági ellenőrzés lehetőséget, majd kattints a mentés gombra.


Adatok importálása az Armada kettős könyvelési rendszerbe

Az Armada indítópult ikon segítségével indítsd el a programot.

Ezt követően a megjelenő menük között válaszd ki a “Főkönyv” menüpontot.

A megjelenő felhasználókezelői ablakban jelentkezz be felhasználóddal.

A bejelentkezést követően válaszd ki, hogy melyik céggel kapcsolatosan szeretnél műveletet végezni. Ehhez kattints az alapadatok menüpont cég kiválasztása almenüre.

Válaszd ki a céget, majd kattints a “Rendben” gombra.

A cég kiválasztását követően a karbantartás menüpont import almenüjén belül a főkönyvi importfájl létrehozása menüpontot kell választanod.

A megjelenő ablakban a korábban lementett export fájlt kell megkeresned a saját meghajtódon. Ehhez kattints a keresés gombra, és keresd meg azt a mappát ahova korábban a Billingo fiókodból exportált fájlt mentetted.

A fájl kiválasztását követően a megnyitás gombra kell kattintanod, majd a rendszer megkérdezni, hogy soronkénti feldolgozást szeretnél e választani. Minden esetben válaszd a számodra megfelelő opciót.

Az exportált adatokat betölti a rendszer az importfájlhoz. Itt lehetőséged van szerkesztésre amennyiben szükséges, ehhez viszont a szerkesztés opciót be kell jelölnöd. Abban az esetben, ha minden módosítást elvégeztél, kattints a rendben gombra.

Az Armada rendszer két darab fájl mentését fogja kérni tőled, amire a későbbiekben szükséged lesz.

Fontos! Ezeket a fájlokat olyan mappába mentsd el, ami nem tartalmaz sem szóközt, sem ékezetes karaktert, mert problémát okozhat a feldolgozás során.

A fájlok sikeres mentését követően az alábbi visszajelzést fogod kapni:

Kötegképzés idegen modulból

A fájlok lementését követően térj vissza a kezelőfelületre, majd a felső menüsorból válaszd a könyvelés menüpontot. Ezen belül keresd meg a kötegképzés idegen modulból menüpont kötegképzés idegen adatokból I. almenüjét.

A megjelenő ablakban a mappa ikonra kattintva keresd meg azt a mappát ahova az előző lépésben mentetted. A mappa kiválasztását követően kattints a bal alsó sarokban a “Keresés” gombra.

Ezt követően megjelenik számodra, hogy az adott mappában mennyi könyvelt és nem könyvelt tételt talál a rendszer. Kattints a kötegképzés gombra a művelet indításához.

Amennyiben minden rendben, akkor meg is jelenik középen a nagy üres fehér felületen az importálás eredménye.

Utána a tételt a Kötegelt könyvelésben kell látnunk.

A származás helyénél ez fog megjelenni: Idegen. A sor végén nem lesz pipa, vagyis ez könyveletlen lesz, ellenőrzés után könyvelhető le.

Ha minden rendben a tétellel, vagy tételekkel, akkor utána könyvelhetőek.