RLB kettős könyvelés: új kettős, régi kettős

2022.02.04. 09:40

Jelenleg az RLB kettős könyvelési rendszerből két programverzió érhető el. A régebbi verzióban KSZLAKET DBF fájl tölthető be, az új programverzió viszont már CSV fájl feldolgozására képes.


RLB kettős könyvelés - Új kettős - CSV

A Billingóban kattints a Bizonylatok és számlák/Adatexportok/Export, Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás menüpontra.

Állítsd be a szűrési feltéleket (Kiállítás vagy Teljesítés időpontja), az időszak kezdetét és végét, a bizonylattömböt, a bizonylat sorszám kezdetét és végét, a címkéket, a fizetési módot, a pénznemet, az export típusát. Beállíthatod a bevétel, vevő, pénztár és ÁFA főkönyvi számot.

Az export típusánál válaszd az “RLB kettős könyvelés: új kettős, régi kettős” lehetőséget, majd kattints az exportálás gombra.

Fontos! 2020.04.08 után az adatok exportálása CSV fájlformátumban történik. Az RLB tájékoztatása alapján az általunk készített CSV fájl közvetlenül betölthető az RLB új kettős könyvelési szoftverébe.

A régi kettős könyvelési szoftver csak konvertálást követően tudja betölteni az exportált adatokat.
A konvertálási folyamatról a könyvelőprogram leírásában az RLB weboldalán található bővebb tájékoztató leírás.

A konvertáló program a www.rlb.hu weboldalon a bejelentkezést követően a GY.I.K>>Segédprogramok>>Kettős konvertáló menüpontból tölthető le.

Az alábbi segédlet a CSV fájl betöltését mutatja meg az új kettős könyvelési rendszerben.

Exportáld a számodra megfelelő beállításokkal adataid a CSV fájlba.

Az új kettős könyvelési rendszert megnyitva a menüsorból válaszd ki a Könyvelés menüpont Automatikus könyvelés csv-ből almenüjét:

A megjelenő felületen a fájl kiválasztása gombra kattintva megjelenik a tallózási felületed. Keresd meg az exportált csv fájlt, majd menj a megnyitásra.

Az adatok betöltődnek az export fájlból. Itt már a listában fogod látni a tételeid. Amennyiben mindent rendben találtál, kattints a számlák könyvelése gombra:

A feldolgozást követően a rendszer jelzi, ha a feladás sikeresen megtörtént:


RLB kettős könyvelés - Régi kettős - KSZLAKET DBF

2020.04.08 után folyamatosan léptetjük érvénybe felhasználóinknál az új csv export formátum elérhetőségét, így előfordulhat, hogy a fiókodban még a régi export lehetőséget éred el.

Az újonnan fejlesztett csv export fájl, csak konvertálással tölthető be jelenleg a régi RLB kettős könyvelési rendszerbe.

Abban az esetben, ha az export típusa “RLB kettős könyvelés: új kettős, régi kettős” néven érhető el a Billingo fiókodban a fájl letöltése CSV formátumban fog megtörténni. A fájl csak visszafelé konvertálással alakítható KSZLAKET nevű DBF fájl formátumra. Így tölthető be a régi RLB kettős könyvelési rendszerbe.

Abban az esetben ha az export típusánál RLB60 szerepel még a Billingo fiókodban, a KSZLAKET DBF fájl közvetlenül letölthető, nem szükséges konvertálás.

RLB-ben válaszd a Könyvelés/Vevő számlák automatikus könyvelés menüpontot. Azon belül pedig a Készpénzes számlák vagy nem készpénzes számlák automatikus könyvelését.

Ezt követően tallózd be a korábban átkonvertált KSZLAKET nevű DBF fájlt.

Kattints a feltöltés gombra


A feltöltést követően listában látod a számlákat.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére