Bizonylattömbök

2022.04.05. 06:17

Új bizonylattömb létrehozása

Kattints a Beállítások/Bizonylat beállítások/Bizonylattömbök menüpontra, majd az Új Bizonylattömb gombra.

Az alábbi bizonylatokhoz készíthetsz bizonylattömböt:

Először válaszd ki a létrehozni kívánt tömb bizonylattípusát, majd kattints a Tovább gombra. Ezután töltsd ki a Bizonylattömb adatait.

FONTOS: Free csomagunkban egy okos számlatömb hozható létre. Basic, Standard és Pro csomagjainkban viszont nincs számlatömb létrehozási korlátozás, így az igényeidnek megfelelően alakíthatod számlatömbjeid.

A megjelenő adatlapon minden bizonylattömbhöz külön külön megadhatod az alábbiakat:

Számlatömb esetén

  • Számlatömb megnevezése

  • Számlatömb előtag

  • Számlaszám formátuma

  • Küldő e-mail címe - Bizonylattömbönként megadhatsz egy küldő e-mail címet, így ha valaki a válaszol a kiküldött értesítődre, erre a címre érkezik majd a válasz.

  • Küldő neve - A kiküldő e-mail címhez kapcsolódó ügyintéző nevét adhatod meg itt, ez fog szerepelni a kiküldött értesítőben.

  • Titkos másolat - Az itt megadott e-mail címre is kiküldésre kerülnek a számlatömbből az értesítések, viszont a címzettek között nem fog látszódni.

  • Egyedi mező 1

  • Egyedi mező 2

  • Pénzügyi teljesítést nem igényel felirat kiemelése - Kiválaszthatod, hogy alap vagy kiemelt legyen, esetleg jelenjen meg a Fizetve pecsét. Ezt követően Billingód a pénzügyi teljesítést nem igénylő számláidra automatikusan ráteszi a Fizetve pecsétet a Megjegyzés részbe.

Fontos, hogy a bizonylat kiállításakor be kell pipálnod, hogy Pénzügyi teljesítést nem igényel. Csak ebben az esetben jelenik meg a pecsét.

  • Számlaértesítő - Itt választhatsz beállított számlaértesítőid közül.

  • Proforma számlaértesítő - Amennyiben külön értesítést szeretnél küldeni proforma számlák esetén, annak sablonját itt kiválaszthatod.

  • Választhatsz továbbá az alábbi opciók közül:

    • Számla létrehozása díjbekérő kifizetése esetén.

    • Díjbekérőből létrehozott számlák esetén a teljesítés dátuma a kifizetés napja lesz.

    • XML csatolása az elektronikus számlához

    • Azonnali fizetési módok (Készpénz, Bankkártya, Paypal, stb) eseten a számlák automatikusan fizetettre állítódnak

    • Adómentességi jogcím feltüntetése a számlán

  • A bizonylaton szereplő logó - Itt töltheted fel logódat, amely megjelenik majd bizonylatodon.

  • Számlasablon kiválasztása

A küldő e-mail címe és a küldő neve, a kiküldött alap bizonylatértesítő esetén nem módosítja a cégnévnél és e-mail címnél található adatokat.

A bizonylatértesítő tartalmának módosításával kapcsolatos beállításokat ide kattintva éred el:
Egyedi számla értesítő beállítása

 

Rendkívül fontos, hogy a beállításokat a módosításokat követően az oldal alján található mentés gombra kattintva véglegesíteni kell. Abban az esetben, ha nem mented el az adatokat, a változások a menüpont váltáskor elvesznek!


Bizonylat sablonok beállítása

A Billingóban lehetőséged van egyedi számlasablonok használatára. Válaszd ki a számodra legesztétikusabb sablont és nyűgözd le vele patnereidet!

A Bizonylatok és számlák/Kimenő számlák és nyugták/ Bizonylat beállítások/Bizonylattömbök menüpontban bizonylattömböd szerkesztésekor böngészhetsz a Billingo összesen 29 sablonja között, mely magában foglalja az 58 mm-es és 80 mm-es blokknyomtatáshoz használt sablont is.

Free csomag esetén 3 db bizonylatsablon érhető el. További bizonylatsablonokért válts Basic, Standard vagy Pro előfizetésre.

A kiválasztott sablont a bal alsó sarokban tudod megjelölni. A szem ikonra kattintva megtekintheted kinagyítva az adott sablont, a letöltés gombbal pedig pdf-ként letöltheted, majd ki is nyomtathatod, hogy ellenőrizni tudd, hogy partnereid számára ideális lesz-e a számlakép.

Az oldal alján található mentés gombra kattintva tudod véglegesíteni a módosításokat.

Billingód azt is megmutatja neked, hogy aktuálisan melyik számlasablont használod.


(ÚJ) Számlasablon bruttó árral is

Újdonság, hogy már választhatsz olyan sablont is, ahol egyszerre kerülnek megjelenítésre a nettó és bruttó egységárak. Ezt számlák, előlegszámlák és díjbekérők kiállításakor használhatod.


Nyomtatóbarát számlasablon

A nyomtatóbarát számlasablon azért különleges, mert nem tartalmaz szürkeárnyalatos adatokat, azaz a számla minden adata fekete színnel jelenik meg. Vannak ugyanis olyan nyomtatók, amelyek nem tudják kikeverni a szürkeárnyalatos színeket. Ezen kívül szkeneléskor sem fognak problémát okozni a szürkés árnyalatok.

Az Original mellett a Nyomtatóbarát számlasablonon is elhelyezhető a QR-kód megjelenítés.


Kétnyelvű számlasablon

Elérhetővé vált a Kétnyelvű számlasablon. A kiállított bizonylatok esetén angol nyelven is megjelennek a feliratok a számlaadatoknál.

Kétnyelvű számlasablonnal, ha alapesetben német nyelven használod a Billingódat a számlakiállítás során, akkor német/angol nyelvű számlákat tudsz létrehozni. Ha olaszul, akkor olasz/angol számla generálódik. Az alapértelmezett nyelv mellé tehát odakerülnek az angol megnevezések is.

Fontos, hogy a számlázás során általad megadott termék/szolgáltatás tételek, megjegyzések nem kerülnek fordításra.

Jó, ha tudod: Amennyiben angol nyelven használod Billingódat és kiválasztottad a Kétnyelvű számlasablont, akkor az angol megnevezések duplán fognak megjelenni, ezért azt ajánljuk, hogy ebben az esetben használj más sablont.

Bizonylattömbök szerkesztése

Bizonylattömbjeid beállításához kattints a Beállítások/Bizonylat beállítások/Bizonylattömbök gombra.

Itt bizonylattömbönként tudod szerkeszteni a beállításokat. Ehhez kattints a jobb oldalon található művelet gombra, majd ezen belül válaszd a szerkesztés gombot.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére