Bizonylatlista

2022.03.07. 13:58

Bizonylatlista oldali információk

Kiállított bizonylataidról az alábbi információkat láthatod Billingódban:

FIGYELEM! Free csomag esetén az aktuális évben kiállított számlák tekinthetőek meg a bizonylatlistában. Abban az esetben, ha évváltás történik, az előző év számlái a következő évben elsőként kiállított számla időtartamáig, vagy legkésőbb január 31-ig lesznek láthatók a listában.
Nagyon fontos, hogy a korábbi számlák nem vesznek el és nem kerülnek törlésre sem: a Basic, Standard és Pro csomagokban a korábbi számlák továbbra is elérhetők. Természetesen, amennyiben később magasabb csomagra váltasz, a korábbi számláidat akkor is eléred majd a fiókodban.


Fizetési státusz

Minden egyes sor elején jelöljük az adott számla fizetési státuszát.

Alapesetben - a piszkozatot és a stornót kivéve, valamint ha számládat fizetettre állítottad - mindig egy számot látsz. A szám a határidőt jelzi (pozitív: még X nap van a lejáratig, negatív: már X napja lejárt a fizetési határidő). Amennyiben a számlát kifizették, kattints a számra a kis négyzetben és a felugró ablakban töltsd ki a teljesítés adatait (dátum, összeg, fizetési mód, bizonylatszám). A Hozzáadás gombra kattintva automatikusan Fizetett-re - szívecske - kerül a számla, ami befolyásolja statisztikát. Ugyan itt részfizetést is megjelölhetsz, ekkor a befizetett részösszeg pirossal jelölve megjelenik a számla listában a végösszeg alatt. A stornó és stornózott számlákat egy X-el jelöljük. Piszkozat számla esetén pedig egy lila hátterű, ceruzával jelzett ikont láthatunk.

A befizetés dátuma és annak adatai csak abban az esetben állíthatók, ha egyesével a státusz ikonra kattintunk. Tömeges kijelölés (kijelölteket fizetettre állít opció), vagy csak egy számla megjelölése esetén a jelölőnégyzettel nem módosíthatóak az adatok.


Így állathatod fizetett státuszúra számládat

Egy számla befizetése esetén a státusz ikonra kattintva az alábbi ablak jelenik meg. A Fizetettre állítás gomb alatt megadhatod a Kifizetés napját, az Összeget (részösszeget), a Fizetési módot, amellyel kiegyenlítésre került a bizonylat, valamint opcionálisan a Bizonylatszámot. Végül kattints a Hozzáadás gombra.

Ugyanitt fizetési kérelmet is tudsz küldeni, ehhez kattints a Netbank fizetési kérelem fülre.

Ilyenkor partnered netbankjában megjelenik egy a bizonylat összegére vonatkozó fizetési kérelem. Így lehetősége nyílik arra, hogy azonnal és egyszerűen kifizesse a összeget a netbankján keresztül.

A fizetési kérelem összegénél, amennyiben bepipálod A bizonylat végösszegétől eltérő összeg kifizetésének engedélyezése opciót, akkor megengeded, hogy a partnered a fizetéskor a bizonylat összegétől eltérő összeget is megadhasson (pl. részletfizetés).

Ezután add meg a bankszámlaszámot, ahová a kérelmet küldöd és az Ellenőrzés gombra kattintva a Billingo automatikusan kitölti az IBAN számlaszámot és a Swift-kódot. Amennyiben a másik fél bankja nem fogad fizetési kérelmet, Billingód ezt jelzi neked.

A Partner fizetési adatainak frissítése gomb bekapcsolásával az adatok elmentésre kerülnek a partner adatlapján.

Végül kattints a Kérelem küldése gombra.


Mit jelentenek a fizetettségi státuszt jelölő ikonok?


A NAV ikon az online adatszolgáltatással kapcsolatban ad információkat.


Értesítések listája

Az értesítések listája mutatja a kiállított bizonylat aktuális kézbesítési státuszát:


Típus/Sorszám

Az Értesítések listája mellett látjuk a bizonylat típusát és azt, hogy hagyományos papír alapú, vagy elektronikus bizonylatként került kiállításra.

A listában megjelenített Bizonylat típus ikonokra kattintva az adott bizonylat részletei panelt nyitod meg.

Itt láthatod a bizonylat minden részletét és a hozzá tartozó összes információt, megjegyzést, címkét, csatolt fájlokat.

Az ikonok dinamikusan változnak a bizonylat típusának megfelelően.

Az elektronikus jelölésű bizonylatok időbélyeggel hitelesítettek. Ezeket digitális formában kell megőrizni neked és partnerednek is.

Az ikonok jelentései

A sorszámok egyértelműen helyes, kiállítási sorrendben követik egymást. Alapértelmezett helyzetben a legutóbb kiállított számla szerepel az oszlop tetején. A fenti SORSZÁM felirat melletti nyíl ikonra kattintva ezt a sorrendet megfordíthatjuk, így a legkorábbi számla kerül a lista tetejére, a legutóbbi pedig a lista legvégére. Ismételt kattintással pedig újra az alapértelmezett, sorszám szerint növekvő sorrendbe helyezett listát láthatjuk. Piszkozat esetén a sorszám helyett a MINTA feliratot láthatjuk.

A sorszám alatt a számla kiállítójának a neve található, ez főleg akkor lényeges, ha több munkatárs használja a fiókot.


Vevő

A sorszámok mellett találjuk a számla címzettjeit, vagyis a vevők listáját.

Ez a felirat minden esetben megegyezik az általa jelölt számlán szereplő vevővel. A lista alapértelmezett helyzetében a sorszámuk alapján rendezi a számlákat; ha az oszlop tetején a „VEVŐ” felirat melletti nyíl ikonra kattintunk, a számlák abc sorrendben jelennek meg, „a” betűvel kezdődően. Ismételt kattintás esetén megfordíthatjuk a betűrendi sorrendet, vagyis a „z”, illetve „zs” betűs címzettek kerülnek az oszlop tetejére. Az alapértelmezett, vagyis sorszám szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a harmadik oszlop tetején található „SORSZÁM” felirat melletti nyíl ikonra kell kattintanunk.


Dátum

Ez az oszlop jelöli számlánként a kiállítás pontos dátumát.

A lista, alapértelmezett helyzetében sorszámuk alapján rendezi számláinkat. Jogszabályaink alapján ez a listázás megegyezik a keltezés dátuma alapján felállított sorrenddel, vagyis a legutóbb kiállított számlánk az oszlop tetején helyezkedik el. Ha ezt a sorrendet szeretnénk felcserélni, vagyis a legkorábbi számlánkat szeretnénk a lista elejére (a legutóbb kiállítottat pedig a lista legvégére) tenni, egyszerűen megtehetjük a DÁTUM felirat melletti nyíl ikonra kattintva. Itt megadhatjuk, hogy a kiállítás szerint növekvő vagy csökkenő sorrendben legyenek a számlák, valamint, hogy milyen dátumot mutasson Billingód:
- Kiállítva
- Kiállítva/Teljesítés
- Teljesítés
- Lejárat/Fizetve
- Fizetve/Fizetési mód


Végösszeg

Itt találjuk az adott számlára írt végösszeget.

Ha szeretnénk végösszeg alapján felállítani a listázás sorrendjét, egyszerűen a „VÉGÖSSZEG” felirat melletti nyíl ikonra kell kattintanunk. Ekkor a lista elején a legkisebb végösszegű számla jelenik meg, míg utolsóként a legnagyobb végösszeget találjuk. Ismételt kattintás esetén a lista megfordul, vagyis legelöl találjuk a legnagyobb, a lista végén pedig a legkisebb értéket. Az alapértelmezett, vagyis sorszám szerint rendezett lista visszaállításához egyszerűen, újra a negyedik oszlop tetején található „SORSZÁM” felirat melletti nyíl ikonra kell kattintanunk.

Külföldi pénznemben kiállított számla esetén a végösszeg forintban is szerepel a deviza összeg alatt.


Műveletek

A 3 pontra kattintva különböző műveleteket végezhetsz kiállított számláiddal, piszkozataiddal.

FONTOS: Különböző előfizetések esetén eltérőek lehetnek az elvégezendő műveletek.

Az alábbi műveleteket végezheted Billingódban:

 • Megtekintés

ÚJDONSÁG: Mostantól kiállított számláidat megtekinted gyorsan és egyszerűen a Műveletek között.

 • PDF letöltése

 • Nyomtatás

 • Blokk nyomtatás (80mm)

 • Blokk nyomtatás (58mm)

 • Kifizetés

 • Fizetési történet

 • Értesítések listája

 • NAV Online Számla események

 • Másol

 • Módosító számla készítés

 • Csatolmányok

 • Bizonylat kiküldése e-mailben

 • Bizonylatok kiküldése postai úton

 • Bizonylat link másolása

 • Értesítés küldése

 • Bizonylat letöltő oldal

 • Ismétlődés készítése

 • Storno

 • XML letöltése

Piszkozat esetén pedig lekérhetjük a számla előnézetét, szerkeszthetjük, törölhetjük, illetve másolhatjuk is a piszkozat számlát.

Az értesítések listája menüre kattintva megnézhetjük, hogy a partnerünknek milyen értesítéseket küldtünk ki korábban és láthatjuk a jövőbeli értesítéseket is. A szem ikonra kattintva megnézhetjük a konkrét értesítést.

Ezen a felületen látjuk továbbá, hogy mely bizonylatok kerültek postai kiküldésre.

ÚJDONSÁG: A NAV Online számla eseményeknél nem csak azt tekintheted meg, hogy az adott bizonylatod beküldésre került-e a NAV-hoz, hanem a korábban nem jelentett tételek újraküldésére is van lehetőséged.


Keresés és szűrés

A Bizonylatlista felett található kereső sávban kereshetsz a megrendelők, számlák között. Keresni névre, számlaszámra, teljes e-mail címre és címkére tudsz. Ha előtagos számlaszámaid vannak, akkor előtag nélkül tudsz rájuk keresni.

A Szűrők mezőre kattintva konkrét szűrési feltételek megadásával kereshetsz számláid között.

Újdonság, hogy türkiz tagekkel láthatod az éppen aktuális szűrési feltételeidet, melyeket a kis x-szel könnyedén el is távolíthatsz.

Szűrés időpontra - korábbi évek számláinak keresése

A Bizonylatlistában alapértelmezetten az adott év számláit látod.

A korábbi évek számláit kizárólag a Basic, Standard és Pro csomagokban tudod listázni.

Kattints a Szűrők gombra, majd az Időszaknál add meg a naptár ikon segítségével a keresés -tól és -ig dátumát. Ha például az összes 2020-as számládat szeretnéd beállítani, akkor kezdő időpontként válaszd ki 2020-01-01-et és végdátumként 2020-12-31-et, vagy nyomd meg az Előző év mezőt.

Majd nyomd meg a Rendben gombot.


A Statisztika alatt található - színekkel jelzett – fülek segítségével pedig finomíthatod a szűrést a számlák státusza szerint.


Milyen műveleteket végezhetsz a nyugtákkal/e-nyugtákkal?

Nyugta

A Bizonylatlista oldalon a kiválasztott nyugta melletti  három pontra kattintva az alábbi műveleteket hajthatod végre:

Nyomtatás és Blokk nyomatatás (58 mm és 80 mm) - Kiállított nyugtáidat hagyományos módon vagy blokknyomtató segítségével kinyomtathatod.
PDF letöltése - Nyugtádat PDF formátumban le is töltheted és elmentheted.
Fizetési történet - Megtekintheted a nyugtához kapcsolódó tranzakciód részleteit.

Másol - A kiállított nyugtát másolhatod, amit aztán piszkozatként szerkeszthetsz a Bizonylatlista oldalon.

Csatolmányok - Nyugtád mellé csatolmányokat tölthetsz fel.

Érvénytelenítés - A Billingóban nyugtádat érvénytelenített státuszba teheted az Érvénytelenít gomb megnyomásával. Érvénytelenítéskor a Billingo figyelmeztet, hogy a hibásan kibocsátott nyugta érvénytelenítését és esetleges módosítását szükséges lehet a Billingo rendszerén kívül dokumentálni, illetve adott esetben nyilvántartani.

Ezt követően a bizonylat összegét nullázzuk és a Bizonylatlistában áthúzott összeggel jelöljük. 

E-NYUGTA

A fentiektől eltérően e-nyugta esetén a Bizonylatlista oldalon a kiválasztott e-nyugta melletti  három pontra kattintva az alábbi műveleteket hajthatod végre:


A nyugtától eltérően nyomtatásra nem, de a nyugtához hasonlóan PDF letöltésre itt is van lehetőséged. Ezen kívü az alábbi műveletek is végrehajthatók e-nyugta esetén.


Értesítések listája - Itt követheted nyomon az e-nyugtához kapcsolódóan kiküldött értesítéseket.

Bizonylat link másolása - Az e-nyugta letöltő oldalát erre a műveletre kattintva helyezheted vágólapra másoláshoz.

Bizonylat letöltő oldal - Az e-nyugta vevőnek is kiküldött letöltő oldalát erre a műveletre kattintva érheted el.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére