KATA asszisztens

2022.04.20. 10:27

Kiemelt funkciónk a KATA asszisztens, amelynek segítségével nyomon követheted a KATA és AAM kalkulációd egyaránt.

A kalkulátorokat nem korlátoztuk be teljesen, így ha egyedileg állítasz ki számlát, amelyet nem számolnál bele a kalkulációba, egy kattintással kiveheted a listából.

Abban az esetben, ha hozzáadnál a kalkulációkhoz, ezt is szabadon megteheted.

FONTOS: A Kata Asszisztens csak Basic, Standard és Pro csomagban érhető el.


Megújult a KATA asszisztens


A 2021-es jogszabályváltozások óta fontos szerepe van annak, hogy katásként melyik partnerednek, mennyit számlázol. Ezért hoztunk létre egy kiegészítő modult a KATA asszisztensben, ahol minden - nem magánszemély - partner felé kiállított számlázott értéket megjelenítünk partner szinten összesítve. Ezzel tehát nyomon követheted, ha egy partnered esetében túlléped a 3 millió forintos éves összeghatárt, ami felett plusz adót kell fizetni.

A megújult KATA asszisztensben továbbá megadhatod, ha a partnered külföldi adóalany vagy kapcsolt vállalkozás, mert ezek esetében a törvényváltozás szerint plusz szempontok érvényesülnek. Ezeket a KATA keret kihasználtságánál a háttérkalkulációkban is figyelembe vesszük.

Segítünk továbbá KATA bevallásod elkészítésében is a partner szintű összesítővel, melynek segítségével listázhatod, kinek számláztál 1 millió forint felett, a listát pedig excelbe le is töltheted.

Sokkal átláthatóbbá tettük a beállítást: könnyedén kezelheted a szünetelést, valamint a KATA és alanyi adómentes időszakokat.KATA asszisztens


A Kata asszisztenst a Bizonylatlista oldalról vagy az új Kata asszisztens menüpontból éred el.

Kalkuláció

Itt láthatod bevételeid alakulását a 12 millió forintos KATA és AAM szerint. Billingód azt is megmutatja, hogy az éves határhoz képest mennyi a fennmaradó keretösszeged. Az aktuális és az előző éves KATA és AAM keretedet is megtekintheted.

Partnerek

Itt megmutatjuk partnereid nevét és adószámát, valamint, hogy külföldi adóalanyról van-e szó. A kis kapcsoló bekapcsolásával adhatod meg, ha kapcsolt vállalkozás kategóriába esik. Az oszlop végén pedig a számlázott végösszeget jeleníti meg a Billingo.

A Letöltés Excelben gombra kattintva le tudod tölteni a partner adatokat.

A listához manuálisan is hozzáadhatsz számlát a Számla hozzáadása gombbal, valamint letöltheted a listát a Letöltés Excelben gombbal.

KATA/ AAM beállítások

KATA beállítások

Itt tudod beírni azt a kezdő dátumot, amikor katás státuszod kezdődött.

Amennyiben szünetelteted vállalkozásod, az Új szünet hozzáadása gombbal adhatod meg a szüneteltetés kezdetét, illetve ha újraindítod a vállalkozásod, akkor a szüneteltetés végét.

Amennyiben megszűnik katás státuszod, klikkeld be a megfelelő négyzetet, majd add meg a megszűnés időpontját, hogy Billingód pontosan ki tudja számítani a kata keretet.


AAM beállítások

Itt állíthatod be, hogy alanyi adómentes vagy/voltál vagy nem.

Amennyiben azt választod, hogy igen, akkor megadhatod az AAM kezdetének időpontját, illetve beírhatod az AAM végének időpontját is.


Az Időszak törlése gombbal tudsz megadott AAM időszakot törölni.

VIDEÓ

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére