Miben segíthetünk?

KATA Asszisztens

Módosítva: 2021-12-02 14:44:12

Kiemelt funkciónk a KATA Asszisztens, amelynek segítségével nyomon követheted a KATA és AAM kalkulációd egyaránt.

A kalkulátorokat nem korlátoztuk be teljesen, így ha egyedileg állítasz ki számlát, amelyet nem számolnál bele a kalkulációba, egy kattintással kiveheted a listából.

Abban az esetben, ha hozzáadnál a kalkulációkhoz, ezt is szabadon megteheted.


KATA kalkuláció

A Kata kalkuláció menüpontban láthatod az időszakos KATA kereted, beállíthatod, hogy hány hónapot töltöttél az adott évben Katás vállalkozóként, emellett megmutatjuk neked az összes teljesített bevételed is.

A Kata keretedbe csak a kifizetett előleg- és végszámláid számítanak bele.

A kalkulált számlák listáját is megtekintheted, beállíthatod melyik számla számítson bele a kalkulációba és melyik nem. Ezen felül adhatsz hozzá egyénileg számlákat a Számla hozzáadása gombbal, amellyel számolni fog a rögzítést követően a rendszer.

FONTOS: A Billingo a kifizetett előleg- és végszámláidat automatikusan beszámítja a kata keretedbe. Ugyanakkor előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag bizonyos számlák mégsem tartoznak bele a keretbe, vagy hiányoznak onnan. Ennek figyelése a vállalkozás felelőssége. Ha pontosan szeretnéd nyomon követni a keretedet, akkor érdemes ezt ellenőrizni és ha szükséges kivenni, vagy betenni bizonylatokat a kalkulációba.

Az adatokat természetesen excel formátumban is könnyedén le tudod tölteni.

VIDEÓ


AAM kalkuláció

Az alanyi adómentes kalkuláció esetén az adott időszakra szóló teljesítési dátum szerinti számláid fognak megjelenni attól függetlenül, hogy azok már befizetésre kerültek vagy sem.

A kalkulált számlák listájánál hasonló lehetőségeid vannak, mint a Kata kalkulációnál. Itt is jelölheted mely tételeket számoljuk a kalkulációba, adhatsz hozzá számlát a listához, és az adatokat egy gombnyomással letöltheted excel formátumban:

Beállítások

A beállítások menüpontban megadhatod a Katás vállalkozásod kezdetét és esetleges végét is.

Ezen felül, itt adhatod meg az alanyi adómentességre vonatkozó időszak kezdetét is.

VIDEÓ