Átállás V3 API verzióra OpenCartban

2022.02.04. 09:49

Mit jelent a váltás és miért szükséges?

Amennyiben OpenCart plugint használtál az elmúlt időszakban Billingo összekötéssel, úgy a korábbi V2-es API verzión keresztül volt összeköttetésben a rendszered. A saját fejlesztésű OpenCart - Billingo pluginünk legújabb frissítését követően viszont már a szupermodern V3-as API kapcsolattal tudod összekötni a két rendszert.

Ez azért nagyon fontos, és szükséges, mert a V3-as API megjelenésével egy sokkal minőségibb, profibb és még több lehetőséggel ellátott kapcsolatot sikerült kialakítanunk, amelynek segítségével magasabb színvonalú plugint tudunk készíteni neked!


Mi történik akkor ha nem frissítek?

Dönthetsz úgy természetesen, hogy nem telepíted a frissítéseket, viszont ebben az esetben a legfrissebb verzió alatti pluginekkel kapcsolatos bejelentéseket nem tudjuk hibakezelni.

Fontos, hogy mindig az aktuális plugin verziót használd ahhoz, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani neked.

Abban az esetben, ha nem frissítesz a legújabb verzióra, nem tudjuk garantálni azt sem, hogy az aktuális jogszabály változásoknak megfelelő beállításokat tudod e használni a továbbiakban. A NAV 3.0 átállás esetén például az ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímek megadása csak az új verziókkal lesz elérhető a beállítási felületeken.

A jelenlegi publikus plugin verzió a 3.0.x verziójú OpenCart shopokkal kompatibilis! A 2.0.x verziós shopok esetén a későbbiekben lesz elérhető a frissítés, így ezt az információt aktualizáljuk majd.


Mit kell tennem ahhoz, hogy átálljak a V3-as API verzióra?

Nem lesz nehéz dolgod, hiszen arra törekedtünk, hogy ez az átállás a lehető legegyszerűbben sikerüljön minden felhasználónknak.

A segédlet minden lépésével megmutatjuk, hogy miként tudod elvégezni a váltást.

Amennyiben az alábbi felületet látod az OpenCart beállításaidban úgy a korábbi V2-es API kapcsolódást használod.

Billingo alkalmazás frissítése

Az alkalmazás legfrissebb verzióját minden esetben a Billingo fiókod Összekötések menüpontjában a Pluginek almenü OpenCart blokkjánál tudod letölteni.

Az átállás során voltak olyan tesztesetek, ahol a teljes adatbeállítást újra el kellett végezni, így a frissítés előtt ellenőrizd milyen plugin beállításokat használtál, hogy ha szükséges, azokat vissza tudd állítani! A frissítést követően a számla beállítások és a fizetési párosítás ellenőrzése javasolt! Ebből adódó hibákért felelősséget nem tudunk vállalni.

Fontos, hogy az új verzió frissítése előtt a korábban telepített Billingo plugint töröld a webáruházból, majd ezt követően töltsd fel az új verziót!

Ezt követően nyisd meg az OpenCart webáruház Extensions menüpontját, majd válaszd az Installer almenüt.

Kattints az “Upload” gombra, majd válaszd ki a lementett fájlt a számítógépedről.

Amint a feltöltés sikeresen megtörtént a listában megjelenik a telepített Billingo modul:

A frissítést követően menj a Modifications menüpontba, ahol érdemes a jobb felső sarokban a frissítés gombra nyomni. Ezzel a korábban gyorsítótárazott adatok törlésre kerülnek.

Fontos, hogy ne töröld minden frissítés esetén a modult, mivel ebben az esetben újra be kell állítanod az összes alapbeállítást a modulhoz kapcsolódóan.

A Billingo OpenCart plugin jelenleg a 3.0.x és felette lévő OpenCart webáruház verziókkal működik. Fontos, hogy a 2.0.x verziószámú webshopok egyelőre nem támogatottak.


API V3 kulcs létrehozás és beillesztés

Az API kulcsot a Billingo Összekötések menüpontjának Pluginek almenüjében tudod létrehozni, az Opencart blokknál, az “Új API kulcs” gombra kattintva.

Érdemes a kulcsot elnevezni, hogy a későbbiekben vissza tudd követni a kulcsaid között. Ezen felül add meg a kategóriáját, ha ezt alapból nem töltöttük volna be számodra. A kulcs létrehozásánál a hatáskört állítsd Olvasás, írás-ra, hogy megfelelően tudjon kommunikálni a két rendszer egymással.

Másold ki a létrehozott kulcsot és illeszd be az OpenCart - Billingo modulnál a megfelelő helyre.

Az összekötésnél fontos, hogy az OpenCart esetén kötelezően meg kell adnod az általad használt számlatömb ID-t is (API ID jelen esetben, nem a LEGACY API ID-t). Abban az esetben, ha nem használsz külön számlatömböt az alap “Számlák” tömb API ID-t kell megadnod a Billingo modulnál a megfelelő párosításhoz.

 A kimásolt értékeket a frissített OpenCart menüpont API settings menüpontjában illeszd a megfelelő helyekre:

Ezt követően mentsd el az új beállításokat a felületen a jobb felső sarokban a mentés ikonra kattintva.

Fontos, hogy a frissítést követően ellenőrizd az összes beállításod, előfordulhat, hogy bizonyos értékeket újra be kell állítanod.

A frissítési esetek során előfordult, hogy a kulcsok, a számla beállítások és a fizetési módok párosítását is újra el kellett végezni. A megváltozott beállításokból adódó hibákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére