Adószám bekérése a vásárlási folyamatban

2021.09.27. 15:15

Alapvetően a webáruház fejlesztőjének felelőssége az, hogy a vásárlási folyamatban a vásárló adószámát bekérje a felhasználótól.

Hamarosan minden felhasználó számára kötelezően megadandó adat lesz az adószám.

A Billingo plugin segítségével most egy köztes megoldással mutatjuk be miként hozhatsz létre adószám bekérő mezőt a webshopodban.

Fontos, hogy ezzel a mezővel adószám ellenőrzést nem végzünk, itt csak az adatot adhatja meg a felhasználó, amit átemelünk a kiállított számlára. Javasolt adószám ellenőrzéssel ellátott mező beépítése a felületre. Erre nincs ráhatásunk jelenleg a webshopok esetén.

Első lépésként menj a webáruházad adminisztrációs felületére majd válaszd a Customers/Ügyfelek menüpont Custom fields/Egyedi mezők menüpontot.

Itt kattints a plusz gombra az egyedi mező létrehozásához.

A megjelenő adatlapon add meg a mező nevét, a típusát, a vásárlói csoportját default értékkel és a státuszát enabledre állítva engedélyezd a megjelenítését.

Végül kattints a mentés gombra. A listában ezt követően megjelenik a mező. Kattints a szerkesztés gombra ezen az aloldalon.

A már mentett egyedi mező adatlapjára belépve, a böngésző címsorának végén látható az adott mező egyedi azonosítója. Másold ki, vagy jegyezd meg ezt a számot egy következő lépéshez.

Előfordulhat, hogy a shop nem törli az ideiglenesen tárolt adatokat és nem jelenik meg a Billingo pluginban a szükséges mező.

Ekkor kattints a Dashboardra, és azon belül a jobb felső sarokban található fogaskerék ikonra.

A megjelenő ablakban kattints a frissítés gombokra, így a tárolt adatok frissítésre kerülnek.

Ezt követően menj a Billingo alkalmazáshoz, majd az egyedi mező számát illeszd be a “VAT Number Custom Field ID” mezőbe:

Itt már csak annyi a dolgod, hogy elmented a változtatásokat, és a vásárlási folyamatodban már meg is jelenik a létrehozott mező:

Az adószám mező hozzáadási lehetőség csak az 1.1.0-ás OpenCart Billingo plugin feletti verziótól érhető el.

Fontos továbbá az is, hogy a Billingo nem vállal felelősséget a webshopban tévesen megadott adószámok kezelésével kapcsolatosan.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére