Billingo alkalmazás telepítése OpenCartban

2022.02.04. 09:47

Az OpenCart webáruház lehetőséget biztosít arra, hogy a Billingo fiókod összekösd a rendszerrel.

Ehhez egy telepítő fájlra lesz szükséged amelynek legfrissebb verzióját segédletünkben és a Billingo fiókodban is elérheted.

FONTOS INFÓ: A funkciót Basic, Standard és Pro csomagban ingyenesen, korlátlanul használhatod. API-n keresztül történő számlageneráláshoz válassz kiegészítő csomagjaink közül: https://www.billingo.hu/arak/api-tomeges

Az előfizetési csomagok előnyeiről az alábbi linkre kattintva olvashatsz további információkat:
https://www.billingo.hu/arak

Minden esetben ügyelj arra, hogy a beállítások elvégzésekor a számodra megfelelő adatokat add meg. Mivel felhasználónként ezek az adatok eltérhetnek, ezért a beállítási segédletben szereplő információk tájékoztató jellegűek.


Billingo alkalmazás telepítése

Az alkalmazás legfrissebb verzióját minden esetben a Billingo Összekötések menüpontjában találod. Írd be a keresőbe, hogy Opencart.

Az adatlap összekötés fülén található Letöltés gombbal töltheted le a legfrissebb plugint.

Ezt követően nyisd meg az OpenCart webáruház Extensions menüpontját, majd válaszd az Installer almenüt.

Kattints az “Upload” gombra, majd válaszd ki a lementett fájlt a számítógépedről.

Amint a feltöltés sikeresen megtörtént a listában megjelenik a telepített Billingo modul:


Billingo modul frissítése

Új frissítés esetén az előző pontban meghatározott műveletet hajtsd végre, majd menj a Modifications menüpontba, ahol érdemes a frissítés gombra nyomni. Ezzel a korábban gyorsítótárazott adatok törlésre kerülnek.

Fontos, hogy ne töröld minden frissítés esetén a modult, mivel ebben az esetben újra be kell állítanod az összes alapbeállítást a modulhoz kapcsolódóan.

A Billingo OpenCart plugin jelenleg a 3.0.0-ás, 3.1.0. és felette lévő OpenCart webáruház verziókkal működik. Fontos, hogy a 2.0.0-ás verziószámú webshopok az új API V3-as kapcsolattal nem támogatottak. Amint bővítésre kerül ez a kompatibilitási lista, frissíteni fogjuk az információt.


Billingo modul beállítása

A modul beállításához válaszd az Extensions menüpont Extensions almenüjét, ahol a a típusnál a legördülő listára kattintva ki tudod választani a “Modules” opciót.

A Modules listát megjeleníti a rendszer, majd itt látni fogod a Billingo modult. A sor végén található zöld gombra kattintva tudod bekapcsolni a modult:

Amint a bekapcsolás sikeres volt a szerkesztés gombra kattintva tudod összekapcsolni a Billingo fiókod a modullal:

API settings - API beállítások

A modulba belépve már a személyes beállítások fogadnak. Fontos, hogy itt meg kell adnod egy a fiókodhoz kapcsolódó API kulcsot amelynek segítségével a két rendszer a háttérben titkosított csatornán keresztül fog kommunikálni.

Az API kulcsot a Billingo Marketplace-en az Opencart kiegészítő adatlapján tudsz létrehozni.

Kattints az Összekötés fülre, itt tudod letölteni a legfrissebb plugint, valamint létrehozni az integrációhoz szükséges API kulcsot.

Az API kulcs létrehozásához add meg a kulcs nevét. Érdemes a kulcsot úgy elnevezni, hogy a későbbiekben vissza tudd követni a kulcsaid között.

A kulcs létrehozásánál a hatáskört állítsd Olvasás, írás-ra, hogy megfelelően tudjon kommunikálni a két rendszer egymással, majd kattints a Mentés gombra. Ekkor Billingód automatikusan legenerálja az API kulcsot.

Másold ki a létrehozott kulcsot és illeszd be az OpenCart - Billingo modulnál a megfelelő helyre.

Az összekötésnél fontos, hogy az OpenCart esetén kötelezően meg kell adnod az általad használt számlatömb ID-t is (API ID jelen esetben, nem a LEGACY API ID-t). Abban az esetben, ha nem használsz külön számlatömböt az alap “Számlák” tömb API ID-t kell megadnod a Billingo modulnál a megfelelő párosításhoz.

Invoices - Számlák

Ha kitöltötted a szükséges adatokat az API settings lapfülön, menj tovább az Invoices lapfülre, ahol a számlázással kapcsolatos beállításokat tudod megtenni:

Invoice type - Számla típusa:
Kiválaszthatod, hogy normál, vagy proforma számlát azaz díjbekérőt szeretnél e kiállítani.

Note - Megjegyzés:
Az itt megadott megjegyzés érték minden kiállított számlán megjelenik majd.

Electronic invoice - Elektronikus számla:
Ezzel az opcióval állíthatod a számláid elektronikus verzióra.

Payment deadline - Fizetési határidő:
Ebben a mezőben számmal adhatod meg a számla kiállítási napjától számított fizetési határidőt.

Sending invoice in e-mail - Számla küldése e-mailben:
Ezt az opciót választva a vásárló részére kiküldi e-mailben a rendszer a kiállított számlát automatikusan.

Invoice language - Számla nyelve:
Itt adhatod meg, hogy milyen nyelven készüljön el a kiállított számla. Magyar, angol, német nyelv közül választhatsz.

TAX Override - ÁFA felülírás:
Kiválaszthatod, hogy milyen értékkel szeretnéd a számláidon felülírni az ÁFA értéket. Például.: AM, AAM, ÁTKH, EU, FAD stb.

Entitlement for TAX override - ÁFA felülíráshoz kapcsolódó jogcím:
Ezzel az opcióval a bizonyos ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímet tudod kiválasztani. 2021.04.01.-től a NAV felé az adókulcsokhoz kapcsolódó jogcímeket is meg kell adni bizonyos esetekben (2021.01.01- 2021.03.31-ig türelmi, szankciómentes időszak.). Az olyan kulcsok esetén, ahol csak egy jogcím opció van, nem jelenítjük meg a választási listát, mivel ezt automatikusan párosítjuk az adókulcshoz. A jogcím nem jelenik meg a kiállított számlán, a NAV Online Számla felé viszont a beküldés során megjelenítjük a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben nem választasz egy áfakulcsnál jogcímet, úgy több opció esetén egy általunk meghatározott alapértékkel kerül beküldésre a NAV Online Számla rendszerébe.

További információkat a jogcím kiválasztással kapcsolatosan az alábbi blogposztunkban találsz:
https://www.billingo.hu/blog/olvas/hamarosan-atall-a-billingo-a-nav-30-verziora-fontos-informaciok

TAX override, if 0% - ÁFA felülírás ha 0%:
Ezzel a funkcióval lehetőséged nyílik arra, hogy a 0%-os ÁFA-val beállított termékeknél a számlán, a 0%-os értéket az itt beállított értékre cseréljük ki számodra. Ebben az esetben csak a 0%-os termékeknél cseréljük erre az értékre az adókulcsot. A többi adókulcsra a globális felülírásnál megadott értéket jelenítjük meg.

Entitlement for 0% TAX override - 0% ÁFA felülíráshoz tartozó jogcím:
Ezzel az opcióval a 0%-esetén felülírt adókulcs esetén állítható be az értékhez kapcsolódó jogcím.
A megadott ÁFA kulcsokhoz kapcsolódó jogcímet tudod itt kiválasztani. 2021.04.01.-től a NAV felé az adókulcsokhoz kapcsolódó jogcímeket is meg kell adni bizonyos esetekben (2021.01.01- 2021.03.31-ig türelmi, szankciómentes időszak.). Az olyan kulcsok esetén, ahol csak egy jogcím opció van, nem jelenítjük meg a választási listát, mivel ezt automatikusan párosítjuk az adókulcshoz. A jogcím nem jelenik meg a kiállított számlán, a NAV Online Számla felé viszont a beküldés során megjelenítjük a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően. Amennyiben nem választasz egy áfakulcsnál jogcímet, úgy több opció esetén egy általunk meghatározott alapértékkel kerül beküldésre a NAV Online Számla rendszerébe.

További információkat a jogcím kiválasztással kapcsolatosan az alábbi blogposztunkban találsz:
https://www.billingo.hu/blog/olvas/hamarosan-atall-a-billingo-a-nav-30-verziora-fontos-informaciok

Tax override EU/EUK - ÁFA felülírás EU/EUK:
Ha a megrendelő országa EU-s ország, akkor "EU", ha azon kívüli, akkor "EUK" ÁFA kulcs kerül használatra. Az alábbi opciót kapcsold be a szállító felülírásához!

Tax override for shipping - ÁFA felülírás szállítóknál is:
Ennek az opciónak a segítségével döntheted el, hogy a szállítási díjnál is kicserélődjön-e az ÁFA.
Például.: termékeknél legyen felülírás 'AM'-re, de a szállítás 27% maradjon, akkor NE jelöld be ezt a mezőt.

Payment methods - Fizetési módok

A fizetési módoknál a korábban engedélyezett fizetési módokat kell összepárosítanod a Billingo oldali megfelelőjével. Baloldalon szerepel tehát az OpenCartban meghatározott fizetési mód, és mellé állíthatod, hogy mi szerepeljen az adott tételnél a kiállított számlán.

A fizetési módok beállításáról itt találod a segédletünket: Fizetési módok beállítása OpenCartban

Information - Információ

Az információk fülön megtalálod a telepített modul verziószámát, és itt tudod bekapcsolni a debug módot, aminek segítségével kollégáink segíteni tudnak neked egy adott hiba felderítésében.

A log fájlban a debug mód bekapcsolását követően gyűjti a rendszer az információkat a számlázási tevékenységről, ezzel is segítheted kollégáink egy hiba felderítésében.

Minden esetben ha módosítást hajtasz végre a beállításoknál, kattints a jobb felső sarokban lévő “mentés” gombra, mert a felület nem rendelkezik automatikus mentési funkcióval.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére