Átállás V3 API verzióra Shopifyben

2021.04.01. 11:46

Mit jelent a váltás és miért szükséges?

Amennyiben Shopify plugint használtál az elmúlt időszakban Billingo összekötéssel, úgy a korábbi V2-es API verzión keresztül volt összeköttetésben a rendszered. A saját fejlesztésű Shopify Billingo pluginünk új frissítését követően viszont már a szupermodern V3-as API kapcsolattal tudod összekötni a két rendszert.

Ez azért nagyon fontos, és szükséges, mert a V3-as API megjelenésével egy sokkal minőségibb, profibb és még több lehetőséggel ellátott kapcsolatot sikerült kialakítanunk, amelynek segítségével magasabb színvonalú plugint tudunk készíteni neked!


Mi történik akkor ha nem frissítek?

Dönthetsz úgy természetesen, hogy nem váltasz az új 3-as API verzióra, viszont ebben az esetben a 2-es API-kulcsot használó pluginekkel kapcsolatos bejelentéseket nem tudjuk hibakezelni.

Fontos, hogy mindig a legújabb verziós kapcsolatot használd ahhoz, hogy megfelelő támogatást tudjunk nyújtani neked.

Fontos, hogy a legújabb fejlesztéseink csak a V3-as API kapcsolódáson keresztül lesznek elérhetők. Ezáltal például az adókulcsokhoz kapcsolódó jogcím választás már csak a 3-as verziót használó összekötés esetén lesz beállítható.


Mit kell tennem ahhoz, hogy átálljak a V3-as API verzióra?

Nem lesz nehéz dolgod, hiszen arra törekedtünk, hogy ez az átállás a lehető legegyszerűbben sikerüljön minden felhasználónknak.

A segédlet minden lépésével megmutatjuk, hogy miként tudod elvégezni a váltást.

Első lépésként a Shopify adminisztrációs felületén válaszd ki az Apps menüpontot, majd keresd meg a telepített Billingo alkalmazást.

Fontos, hogy a kulcsváltás előtt mindenképp ellenőrizd és ha szükséges, mentsd el a korábbi beállításaid! Lehetséges, hogy bizonyos adatokat ismételten be kell majd állítanod.

A korábbiaktól eltérően a felső blokkban egy verzió választót fogsz találni. Itt kattints a lenyíló listára majd válaszd ki a 3. verziós felületet:

Amint kiválasztottad az új értéket, kattints a váltás gombra:

A váltást követően az összekötési kulcsokra vonatkozó blokk megváltozik. Itt már a v3-as API kulcsot kell beilleszteni a rendszerbe és a hozzá kapcsolódó számlatömb ID-t.

Fontos, hogy a számlatömb ID a korábbi azonosítótól eltér, de természetesen ezt is megmutatjuk, hol találod.

Ezt követően nyisd meg a Billingo fiókod és válaszd az Összekötések/Pluginek menüpontot. Itt keresd meg a Shopify blokkot, majd kattints az Új API kulcs gombra. A megjelenő panelen válaszd a hatáskörnél az Olvasási, Írás jogosultságot.

A listában megjelenő kulcsot másold ki a felületről:

Ezt követően menj a beállítások menüponton belül a számlatömbök almenübe, majd másold ki a webshopodhoz kötött számlatömb API ID-ját:

Amint ezeket az adatokat kimásoltad, menj vissza a Shopify Billingo beállításaihoz és illeszd be az értékeket a megfelelő helyekre.

Fontos, hogy nézd végig az adatlapodon található összes beállítást a váltás során. Az ebből adódó beállítási problémák miatt nem tudunk felelősséget vállalni.

Amint ellenőriztél mindent, nincs más dolgod, mint az oldal alján található mentés gombra kattintani.

Ezzel sikeresen átálltál a V3-as API kapcsolatbra a Shopify pluginedben. Amennyiben további kérdésed adódik, jelezd nekünk a hello@billingo.hu e-mail címen.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére