Miben segíthetünk?

Bizonylatlista oldali információk

Módosítva: 2022-01-19 16:09:01

Tartalomjegyzék:

A Bizonylatlista oldalon láthatod kiállított számláidat, előlegszámláidat, díjbekérőidet és piszkozataidat és számtalan számlázási műveletet hajthatsz végre.

Grafikon / diagram

Keresés - szűrő és grafikon az új Bizonylatlista oldalon

A Bizonylatok oldal tetején helyett kapott egy szabadszavas kereső, mellyel a számlák szövegében tudsz keresni. A megadott kulcsszó alapján listázza számláidat.

A Szűrők mezőre kattintva konkrét szűrési feltételek megadásával kereshetsz számláid között.

Újdonság, hogy türkiz tagekkel láthatod az éppen aktuális szűrési feltételeidet, melyeket a kis x-szel könnyedén el is távolíthatsz.

Mindegyik szűrési feltétel esetén a kuka ikonnal törölheted a beállított információkat.

Időszak - Lehetőséged van Kiállítási dátumra, Fizetési dátumra vagy Teljesítési dátumra keresni.

A keresés időpontját a naptár ikonra kattintva tudod megadni.

Fizetési státusz - Számláidat fizetési stáutszok alapján is listázhatod. Pipáld be, hogy Fizetett, Kintlévő, Lejárt vagy Részlegesen fizetett bizonylatokra szűrnél. Egyszerre több opciót is megjelölhetsz.

Fizetési mód (ÚJ) - Számláidat fizetési mód alapján is szűrheted. Az alábbi lehetőségek közül választhatsz: készpénz, átutalás, utánvét, bankkártya, SZÉP kártya, PayPal, postai csekk, kompenzáció, egészségpénztári kártya, kupon, utalvány, postautalvány, Barion, PayU, PayPal - Utólag fizetve, online bankkártya, barter, váltó, előreutalás, levonás, Skrill, Payoneer, Upwork, Transferwise, Pick Pack, áruhitel, Paylike vagy egyéb.

Bizonylattípus - Kereséskor megadhatod, hogy milyen típusú számlák közt keressen a Billingo (Piszkozat, Számla, Storno számla, Stornírozott számla, Díjbekérő, Archivált díjbekérő, Előlegszámla, Módosító számla), valamint hogy Elektronikus vagy Hagyományos, esetleg mindkét fajtára szűrjön.

Bizonylattömb - Amennyiben több bizonylattömböt használsz, azt is be tudod állítani, hogy melyik tömbben keresnél. Ehhez válassz a legördülő menüből.

Miután megadtad a szűrési feltételeket, minden esetben kattints a Rendben gombra.

A Diagram gomb ki- és bekapcsolásával a grafikus diagramot jelenítheted meg vagy tüntetheted el.

Mellette a legördülő menüből kiválaszthatod, hogy 25, 50 vagy 100 számlát mutassunk egy oldalon.

Bizonylatok egyszerű listázása

A Bizonylatlistában tudsz a bizonylat típusa vagy státusza alapján egy kattintással is szűrni. Beállíthatod, hogy az összes számlát lásd (Mind), vagy kattinthatsz a Kintlévő, Fizetett, Lejárt, Részlegesen fizetve, Storno, Piszkozat, Díjbekérő, Előlegszámlákra.

Kintlévő - Ezek azok a számlák, melyek még nem kerültek kifizetésre vagy nem lettek fizetettre állítva. A Részlegesen fizetett számlák is megtalálhatók ebben a listában.

Fizetett - Itt azok a bizonylatok szerepelnek, melyek kifizetésre kerültek és fizetettre lettek állítva.

Hogyan állítható fizetettre a számla?

Egy számla befizetése esetén a státusz ikonra kattintva az alábbi ablak jelenik meg. Itt kattins az Új tranzakció gombra.

Ezután ki tudod választani a Kifizetés napját, valamint a teljes vagy részteljesített Összeget és a Fizetési módot, valamint opcionálisan megadhatod a Bizonylatszámot. Végül kattints a Hozzáadás gombra.

Mit jelentenek a fizetettségi státuszt jelölő ikonok?

Lejárt - Kilistázhatod azokat a számlákat is, amelyek fizetési határideje lejárt és még nem lettek kifizetve vagy kifizetettre állítva.

Részlegesen fizetve - Részteljesítés esetén fizetettre állíthatsz egy számlát úgy is, hogy a részleges kifizetés összegét adod meg. A Részlegesen fizetett számlákat rózsaszín ikon jelzi.

Stornószámla - Egyszerűen és gyorsan kilistázhatod a stornózott számláidat is, melynek összege mindig az eredeti számla végösszege mínuszban.

Piszkozat - Ha korábban elkészített Piszkozatod alapján szeretnél bizonylatot készíteni, könnyen megtalálod a Piszkozat fül alatt. A Szerkesztés (ceruza) gombra kattintva pedig elkészítheted számládat/díjbekérődet.

Díjbekérő - Könnyen áttekintheted proforma számláidat a Díjbekérő fülre kattintva.

Előlegszámla - Az Előlegszámla fülre klikkelve egy gombnyomással listázhatod Előlegszámláidat.


Jelölések magyarázata a Bizonylatlista oldalon


Statisztikai adatok

A számlák listája előtt - egy gyors képet kapunk a legfontosabb számokról.

A számok mindig a - képen látható - kijelölt intervallumra vonatkoznak, melyek az alábbiak:

  • Fizetve: a fizetve érték a teljesítés dátuma alapján kerül összegzésre.

  • Kintlévőség: ki nem fizetett számlák értéke (ez a Fizetve számon felül van, nem tartozik bele)

  • Lejárt: a Kintlévőségekből csak a lejárt számlák összege

  • ÁFA: A kimenő és bejövő bizonylatok ÁFA tartalmának összege.

  • KATA ASSZISZTENS: Itt a jelenleg a fizetett státuszra állított előlegszámlák és végszámlák aktuális összegét mutatja. A gombra kattintva a KATA/AAM kalkuláció jelenik meg számodra. A KATA Asszisztensről ide kattintva kaphatsz további információkat: KATA Asszisztens