Így működik a Követeléskezelő

2022.06.16. 11:19

Követeléskezelő - Előfizetés helyett most sikerdíj alapon

 A Követeléskezelő a Billingo kintlévőségkezelő szolgáltatása, amellyel a Billingo felületéről elindíthatod a lejárt határidejű tartozásaid behajtását, és folyamatot naprakészen nyomon is követheted. 

A Követeléskezelő sikerdíjas szolgáltatás, így csak a kintlévőség pénzügyi teljesítését követően, sikerdíjat kell fizetned. A sikerdíj összegét a folyamat elején a rendszer pontosan kiszámolja. 

A behajtást tapasztalt, külső partnercégünk végzik, ezért külön szerződés megkötésére szükség van, de ezt szintén online, a Billlingón keresztül elintézheted. 

Billingo tipp: Minél több számlára indítasz követeléskezelést, annál nagyobb kedvezményt kapsz a sikerdíjból. Minél rövidebb ideje járt le a behajtandó számla, annál nagyobb a sikeres követeléskezelés esélye. 

Nincs még Billingo fiókod, regisztrálj egyszerűen »

https://app.billingo.hu/auth/registration

 

Így működik a Követeléskezelő

 A Követeléskezelő segít behajtani a lejárt határidejű kintlévőségeidet, akkor is, amikor a fizetési emlékeztető már nem bizonyul elegendőnek. A folyamatot közvetlenül a Billingo fiókodból indíthatod és ott is követheted nyomon a státuszok változásait. 

 Szerződéskötés

 A követeléskezelést külső, tapasztalt partnercégünk végzi, ezért a szolgáltatás használatához külön szerződés szükséges. Ehhez töltsd le a dokumentumot, majd töltsd fel az aláírt szerződést és az aláírási címpéldányt. Amennyiben egyéni vállalkozó vagy, úgy kérlek személyi igazolványodat töltsd fel.

Fontos! A kapcsolattartás során megadott telefonszámodra érkezik partnerünktől egy SMS kód. Ennek visszaküldésével igazolhatod személyed hitelességét, és ezzel zárul a szerződéskötés folyamata.

 

 

Követeléskezelés indítása

 A Kintlévőségkezelés menüpontban egy helyen, átláthatóan vezetjük neked a lejárt határidejű számláidat. Ezekre indíthatsz követeléskezelést a Lejárt számlák tab alatt. 

 Jelöld ki, hogy melyik számlákra szeretnél követeléskezelést indítani. 

 Billingo tipp: Minél több számlára indítasz követeléskezelés, annál nagyobb kedvezményt kapsz a sikerdíjból. Minél rövidebb ideje járt le a behajtandó számla, annál nagyobb a sikeres követeléskezelés esélye.

 

A követeléskezelés testreszabása

 A Követeléskezelésben partnerenként testre szabhatod az ügyintézés kommunikációs stílusát. A számlák lejárati napja alapján rendszerünk automatikusan javaslatot tesz arra, hogy melyik behajtási módozatot használd. Előfordulhat olyan eset, hogy Te magad már nem tudsz változtatni a behajtási módozaton. 

 Soft behajtási mód

Ezt az eljárási típust akkor válaszd, ha úgy ítéled meg, hogy a követelés kevesebb megkereséssel is behajtható. Költséghatékony megoldás a rövid ideje lejárt követelések kezeléséhez. 

 Classic behajtási mód

Ezt az eljárási típust akkor ajánljuk, ha a lejárt számla késedelme meghaladja a 30 napot, és a Soft kezelésnél több megkeresést igényel a kintlévőség behajtása. 

 Hard behajtási mód

Abban az esetben javasoljuk ezt az eljárást, ha a tartozás több, mint 60 napja lejárt és az adóst várhatóan többször kell megkeresni a kintlévőség rendezéséhez.


 Pontos adatokon is múlhat a siker

 A kintlévőség minél hatékonyabb behajtásához elkerülhetetlen, hogy minél több és pontos adatot adj meg. 

 Töltsd ki a saját, az adós és kapcsolattartójának pontos adatait, e-mail címét, telefonszámát, illetve adj meg minél több információt magáról a kintlévőségről is. Ehhez a számla mellé akár dokumentumokat, pl. megrendelőlapot, teljesítési igazolást stb. is feltölthetsz. A megkeresések során ezekre is hivatkozhat a követelés kezelésével megbízott ügyintéző. 

 Kötelezően kitöltendő adatok: 

 • Adós e-mail címe

 • Adós telefonszáma

 • kapcsolattartójának neve

 • Adós kapcsolattartójának beosztása

 Opcionálisan megadható adatok:

 • Megjegyzés

 • Kintlévőség megnevezése

 • Dokumentum feltöltés (PNG, JPG, JPEG formátumban, max 10 MB méretben)

 • Megjegyzés a dokumentumhoz

Fontos! Amennyiben több mint egy fotót készítesz, vagy külön szkennelsz be dokumentumokat, a feltöltés előtt győződj meg róla, hogy egy dokumentumként csatolod őket.

 Kötelezően kitöltendő saját adatok: 

Vezetéknév

Keresztnév

E-mail cím

Telefonszám

Bankszámlaszám (ahova kéred a követelés beszedését)

Kapcsolattartó adatai, ha eltérnek a megadottól

 

 

Utolsó lépésként az összegzés során ellenőrizd még egyszer a megadott adatok valódiságát.  

A követeléskezelésre kiválasztott számlák összegétől, mennyiségétől és a behajtás módjától függően a rendszer automatikusan kalkulálja a sikerdíjat.  

Ha minden adat stimmel, indítsd el a követeléskezelést.  

Ezt követően partnerünk 1 munkanapon belül felveszi a kapcsolatot az adóssal. 

 

A követeléskezelés nyomon követése

 A követeléskezelés elindítását követően a számla átkerül a Követeléskezelés alatt tab alá, ettől kezdve itt követheted nyomon a folyamat alakulását. 

 Itt pontosan, megbízások szerint csoportosítva látod a követelés adatait: 

 • az adós nevét

 • a számla sorszámát

 • a megbízás dátumát

 • a követelés összegét

 • a beszedett összeget

 • a sikerdíj összegét

 A különböző megbízásokat alatt megtalálod az adott megbízásban kezelt számlákat. 

 Státuszok

 A követeléskezelési folyamat aktuális státuszát a behajtást végző ügyintéző folyamatosan rögzíti. Így bármikor ellenőrizheted, milyen választ adott és milyen ígéretet tett az adós a kintlévőség rendezésére.

Fizetettre állítás

Amennyiben a számla pénzügyi teljesítése megtörtént, állítsd fizetettre a bizonylat státuszát. Ekkor a Követeléskezelés alatt tabról átkerül a Teljesült követelések tab alá. Ezzel a követeléskezelési folyamat lezárul, már csak a sikerdíjat kell rendezned.

 

Visszavonás

A követeléskezelésre kiadott megbízást egy rövid időn belül visszavonhatod. Ehhez kattints a számla melletti műveleti gombra.

 Ezt követően a követeléskezelő nem keresi többször az adóst. A visszavonással módosul a sikerdíj összege is.

Követeléskezelés - GYIK

 

Szeretném, ha behajtanátok a kintlévőségeimet, mi a teendőm?

Kintlévőségkezelést bármely Billingóban létrehozott, lejárt fizetési határidejű számlára indíthasz a Követeléskezelés menüből. 

 A követelések kezelését külső partnercégünk végzi, ezért ehhez külön szerződés szükséges. Ezt a Billingo fiókodon keresztül online, egyszerűen megkötheted, és már indíthatod is a követeléskezelést. 

 

Billingo Free felhasználó vagyok. Így is használhatom a Követeléskezelőt?

Igen. A Követeléskezelő szolgáltatást bármely Billingo online számlázó csomag esetén használhatod. A szolgáltatás elszámolása sikerdíj alapon történik.

 

Hogyan követhetem nyomon a kintlévőségkezelés folyamatát?

A követeléskezelés folyamatát a Billingo fiókodon keresztül követheted nyomon, ill. partnercégünkhöz is bármikor fordulhatsz információért e-mailben és telefonon egyaránt.

 

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére