Shopify Webhook Összekötés

2023.08.16. 15:46

Amennyiben szeretnéd, lehetőség van arra is, hogy a Billingo Shopify alkalmazás helyett Webhookot használj a számláid létrehozására. A működése javarészt megegyezik a Billingo Shopify alkalmazással, az eltéréseket pedig ezen az oldalon szedtük össze.

Ha egyszer használod az alkalmazást és webhook összekötést, számláid akkor sem fognak duplázódni és az API kereted sem csökken, azonban mi mindenképp azt javasoljuk, hogy vagy az egyiket vagy a másikat használd

Shopify beállítások

Lépj be a boltod admin felületére és ott a bal alsó sarokban válaszd a Beállításokat.

A beállítások menüpontban válaszd a Notifications menüt.

Görgess az oldal aljára és keresd meg a “Webhook” szekciót.

A Webhook annyit teszt, hogy amikor létrejön egy esemény a boltodban akkor a Shopify rendszere meghív egy külső webcímet ellátva olyan adatokkal amikkel egyedileg azonosítja a te online boltodat, hogy véletlenül se tudjon más a te nevedben számlázni

A “Create webhook” -ra kattintva tudsz új webhookot létrehozni. Két webhookot kell létrehoznod, az egyik az Order created a másik pedig az Order updated eseményre. A többi mező tartalma ugyanaz mindkét esetben:

  • Format: JSON

  • URL: https://shophook.billingo.hu/webhook.php

  • Webhook API version: 2023-10

Miután létrehoztad mindkét webhookot, a listában szerepelni fog az aláírókulcsod, ez azonosítja, hogy a kérések a te online boltodból érkeznek. Másold ki ezt a kulcsot a vágólapra, vagy egy jegyzettömbbe.

Billingo beállítások

Ha még nincs, akkor hozz létre egy V3 API kulcsot a Billingo rendszerében. A beállítások során ügyelj arra, hogy az API hatásköre “Olvasás, írás” legyen.

Miután elmentetted az API kulcsot a listában a név alatt szerepelni fog az, másold ki onnan, a formátuma ehhez hasonló: 6ba39e78-c05f-4517-85cf-7476a9a72c9b

Összekötés beállítása

Ezután nincs más hátra, mint, hogy a két rendszer összekötését beállítsd. Látogasd meg a https://shophook.billingo.hu/ oldalt. Itt add meg a Shopify boltod címét (http rész nélkül) és az előbbiekben generált API kulcsot.

Fontos: Ha már volt beállítva boltod címéhez Billingo app összekötés, akkor ugyanazt az API kulcsot kell használod ezen a felületen, így viszont a régi beállításaidat is áthozzuk.

A beállítások alatt meg kell adnod a fentebb elkészített Webhook aláíró kulcsodat, ami a Shopify beállításaiban volt sárga hátterű szövegben.

Innentől viszont a beállítások ugyanazok mint a Billingo Shopify alkalmazással. Annak a részletes leírását itt találod.

Fontos: Sajnos a technológiai korlátok miatt, jelenleg webhook esetén nincs lehetőségünk visszaírni a generált számla URL-jét a rendelés megjegyzésébe.

Kérdésed van?

E-mail

E-mail

Kérdésed van, információra van szükséged?
Lépj kapcsolatba velünk.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
7:00-18:00 óráig

hello@billingo
Telefon

Telefon

Kérdésed van, információra van szükséged?
Kollégáink telefonon is segítenek.

Hétfőtől péntekig (munkanapokon)
10:00-15:00 óráig

+36-1/500-9491

A Billingód bárhova veled tart.

Töltsd le az applikációt!

App store Google
App store Google
Billy
Oldal tetejére