Miben segíthetünk?

Számla beállítások

Módosítva: 2020-05-19 12:49:05

A Számla beállítások almenüben tudsz megadni előtagot és egyedi mezőket, alapértelmezett beállításokat, és a számla megjelenését.

Előtag és egyedi mezők

Az itt megadott számla előtag lesz az alapértelmezett számlatömb előtagja, megadása nem kötelező, enélkül az első számla sorszáma 2015-000001 lesz.

Az előtag mindig az ÉVSZÁM elé kerül. Pl.: ha az előtag értéke "PRE", akkor PRE-2017-000001.
Amennyiben ide beírsz egy előtagot az a későbbiek folyamán már nem módosítható, törölhető. Ha mégis más előtagot szeretnél, akkor új számlatömböt tudsz felvenni.


Az előtag alatt lévő két egyedi mezőben lehetőségünk van kétféle, minden számlán megjelenő üzenet megadására.


Ha mégis úgy döntesz, hogy megadsz számla előtagot, ez az alapértlemezett számlatömbben lévő számlák sorszáma előtt fog szerepelni.

Nagyon fontos, hogy ha több számlatömböt hozol létre, akkor az itt megadott számla előtagtól különböző előtagokat adhatsz csak meg.

Alapértelmezett beállítások

Itt választhatod ki azokat a leggyakrabban használt beállításokat, melyek később, számla kiállítása során alapértlemezettként fognak megjelenni.

Megadhatod a fizetési határidőt, a fizetés módját, a számla nyelvét, a pénznemet, a kerekítést, ÁFA kulcsot, és mennyiség egységet.

A fizetési határidőhöz egy tetszőleges szám kerülhet, a legördülő listából kiválaszthatod azt a fizetési módot, amit a legtöbbször használsz. A számla nyelvénél beállíthatod, hogy magyar, angol, vagy német nyelven szeretnél-e számlázni, eztán pedig számos pénznem közül választhatsz. A kerekítésnél kiválaszthatod, hogy 1-re, 5-re vagy 10-re kerekítse a program a számlád végösszegét, az ÁFA kulcsnál pedig akár az általad előzetesen felvett ÁFA kulcsok közül is választhatsz.

A számla típusát is beállíthatod, illetve, hogy hagyományos úton vagy Billingon keresztül e-mailben szeretnéd küldeni a számlát. Itt kiválaszthatod azt is, hogy a grafikon megjelenjen-e vagy sem a számlalistában illetve, hogy termékeket mentsük, frissítsük-e?

Ebben a menüpontban alapértelmezett számlatömböt is megadhatsz.

Számla kiállítása során bármikor választhatsz más adatokat!

Számla megjelenése

A fájl kiválasztása gombra kattintva tudod feltölteni céged logoját, és ha a Starter csomagnál magasabb előfizetésed van, itt tudsz választani a számlasablonok közül.

A MENTÉS gombra kattintva elmentheted beállításaidat.